Новини ДПІ у м. Чернівцях

Новини ДПІ у м. Чернівцях

13.12.13 14:42 0 889
Про податкове право – з майбутніми правниками

Продовжуючи традиції спілкування з молоддю та з нагоди річниці Міндоходів, чернівецькі податківці завітали до старшокласників Чернівецького ліцею №2.
Цього разу, під час конференції, податківці з ліцеїстами обговорювали «Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013 - 2018 роки». У простій та доступній формі в.о. начальника ДПІ у м. Чернівцях Ольга Шапошникова розповіла про напрями, цілі та перспективи Міндоходів. Посадовець ознайомила ліцеїстів з основними досягненнями та окреслила найближчі перспективи розвитку Міністерства.
Ольга Олександрівна розповіла учням про розвиток електронних сервісів і впровадження кращих зразків сучасного обслуговування платників податків, різні методи дистанційного обслуговування платників із застосуванням сучасних інформаційних технологій.
«Економічна освіта – це основа формування податкової культури. Нам необхідно виростити фахівців, що будуть конкурентоспроможними на ринку праці. Саме для цього у школах формуються податкові класи, які у вигляді факультативних занять вивчають основи оподаткування. Якісно новим етапом роботи у напрямку формування високої податкової культури молоді є запровадження спецкурсу "Основи податкових знань",- зазначила викладач навчального закладу Антоніна Корчинська.
Ліцеїсти погодились, що важливо правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої права та виконувати обов’язки. Тим самим будувати успішну країну, що є частиною європейської спільноти.
На завершення зустрічі кожен майбутній правник отримав на згадку брошурку «Права та обов’язки», офіційне видання «Вісник Міністерства доходів і зборів України» та гарне враження від корисної та фахової розмови. А де-хто з ліцеїстів, мабуть, уявив себе працівником Міндоходів майбутнього – сучасної, високотехнологічної, ефективної та престижної служби.



Електрона звітність - пакетом

Відповідно до вимог наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.10.2013 № 561 «Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників» з 01 листопада 2013 року було запроваджено пакетне приймання звітності в електронному вигляді паралельно з існуючою технологією.
Пакет звітних документів – це певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються суб’єктом в одному звітному періоді. Пакет повинен містити основний документ звітності та необхідні додатки до нього. Фізично пакетом документів є набір XML-файлів, які називаються згідно з форматом (стандартом) електронної звітності. Імена файлів формуються відповідно до значення елементів заголовка документа (DECLARHEAD) за таким принципом.
- код територіального органу-отримувача, до якого подається оригінал або копія документа (4 символи);
- податковий номер або реєстраційний номер облікової картки платника (номер паспорта);
- код документа;
- підтип документа;
- версія документа;
- ознака стану документа;
- нового звітного (уточнюючого) документа у звітному періоді;
- порядковий номер документа, що може подаватись декілька разів в одному звітному періоді;
- числовий код типу звітного періоду (1-місяць, 2-квартал, 3-півріччя, 4-дев’ять місяців, 5-рік);
- значення звітного місяця;
- значення звітного року ;
- код територіального органу Міндоходів, до якої подається оригінал документа;
Доопрацьоване відповідним чином безкоштовне програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків податкової звітності, податкових накладних та реєстру податкових накладних в електронному вигляді станом на 25.11.2013 (версія 1.30.27) розміщено в розділі «Платникам податків про електронну звітність» - «Програмне забезпечення».
Нагадуємо, що з 27.11.2013 р. приймання звітності в електронному вигляді здійснюється тільки за зміненими форматами відповідно до вимог наказу № 561.


Діалог з бізнесом – шлях до партнерства

Нещодавно очільник чернівецьких міндоходівців Ярослав Городенський відвідав товариство з обмеженою відповідальністю «ГріКо».
На сьогодні підприємство є лідером в області серед гуртових компаній. В асортименті - товари провідних виробників будівельно-оздоблювальних матеріалів. Наразі «ГріКо» відвантажує продукцію з власних складів, площею понад 4000 квадратних метрів, має торгову мережу магазинів у місті та по області. А починалось усе 15 років тому з невеличкого підприємства.
«Керівництво підприємства демонструє відповідальне ставлення не лише до споживачів та колективу, а й до виконання свого почесного податкового обов’язку – сплати податків», - зазначив начальник ДПІ. Так, протягом цього року ТОВ «ГріКо» не лише значно розширило асортимент продукції та підвищило рівень обслуговування споживачів, а майже удвічі збільшило сплату податків до бюджету, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Під час зустрічі начальник інспекції розповів про основні стратегічні напрями роботи Міндоходів: “У найближчі п’ять років діяльність Міндоходів буде спрямована на вдосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі за рахунок оптимізації митного регулювання, боротьбу з корупцією та «тіньовим» сектором економіки, запровадження сучасної інформаційно-технологічної функції у роботу органів доходів і зборів”.
Головний чернівецький податківець обговорив з керівництвом підприємства питання посилення співпраці та побажав подальшого процвітання та фінансового успіху.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 45 осіб претендують на ...
Наступна новина: Якщо заарештують лідерів ...

КОМЕНТАРІ