Олег Тягнибок: «Майдан – це Революція Гідности»

Олег Тягнибок: «Майдан – це Революція Гідности»

13.12.13 19:24 0 780
Людей на протест вивело почуття власної гідности. Громада вийшла на вулиці, бо хоче, аби влада її слухала і давала відповідну реакцію. Людям не потрібно, щоби з ними розмовляли мовою кийків, силою «Беркута», із застосуванням спеціяльних засобів. Люди вимагають одного – справедливости. Майдан дав нам мандат висловити його позицію тут. Люди вимагають, щоби влада зупинила протистояння із суспільством. Про це 13 грудня 2013 року на так званому «круглому столі» Кравчука, на якому був присутній Янукович, заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Очільник націоналістів наголосив, що опозиції відомо про наміри влади застосувати силу та провокації проти мирних протестувальників.

«Від Януковича як від Верховного головнокомандувача та гаранта Конституції залежать, чи буде спокій, чи розпочнеться війна з власним народом. Нині – не протистояння між політичними партіями, це не боротьба за владу, не змагання рейтингів між опозицією і владою. Сьогодні це протистояння між громадою і владою. Тому влада зобов’язана реагувати.

Режим має намір розігнати Майдан силою. До того ж, не тільки силами МВС, а, зокрема, й за допомогою військових. Наші джерела в спецслужбах інформують, що спеціяльні підрозділи зараз готують провокації – аж до вибухів, ймовірно підриву комунікацій природнього газу, що не припустимо.

Ми застерігаємо президента від застосування сили проти людей, мирних громадян, проти усіх, хто бере участь у мирних акціях протесту.

Вимоги народу чіткі: всіх, хто причетний до побиття студентів, журналістів, жінок, старших людей, усіх нелюдів у погонах має бути покарано; усіх політв’язнів Майдану мають відпустити, бо нині вони – заручники режиму. Це має відбуватися не вибірково, як є тепер, коли одних відпускають, а инших затримують. Зараз відкривають кримінальні справи проти народних депутатів, лідерів опозиції. У таких умовах дискусія не можлива; Третя з найперших вимог – відправити уряд Азарова у відставку.

Після виконання цих вимог можна обговорювати питання виходу із загальнополітичної кризи. Тобто повне перезавантаження влади, нові вибори за иншим законом з иншим складом ЦВК, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щоби був відповідний паритет.

Влада має зрозуміти: народ вийшов, бо хоче справедливости; народ вийшов, бо його мотивацією був захист власної гідности, а не якісь політичні інтереси. Люди вже називають те, що зараз відбувається на вулиці, Революцією Гідности. Це треба врахувати. Знаючи настрій людей, зазначу, що громада виступає проти насильства, але не вступиться, якщо з нею говоритимуть мовою сили, кийками, а не прислухатимуться до її думки», – заявив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ