Едуард Леонов дав роз’яснення з приводу провокацій, що мали місце в будівлі Київради 12 грудня

Едуард Леонов дав роз’яснення з приводу провокацій, що мали місце в будівлі Київради 12 грудня

13.12.13 19:37 0 905
13 грудня 2013 року в соціяльних мережах з’явилася неправдива й нічим не підтверджена інформація про те, що буцімто свободівці на чолі з Едуардом Леоновим вночі здійснили напад на активістів громадського руху «Спільна справа», які працювали в харчовому блоці Київради, і в результаті чого нібито є постраждалі. Народний депутат України від ВО «Свобода», комендант Революційної комендатури Київради Едуард Леонов спростував ці повідомлення, назвавши їх наклепом і провокацією.

Інформуючи, що відбулося насправді, Едуард Леонов розповів: «Уночі наша охорона помітила людину, яка перебувала в нетверезому стані і тримала в руках великий ніж, довжина леза якого – близько 30 см. Ця особа погрожувала людям навколо, розмахуючи ножем. Я як народний депутат України, показавши посвідчення, вимагав припинити безлад. Реакція була неадекватна: він кинувся до мене з ножем. На якусь секунду цей "тітушка" зупинився, що дало активістам у КМДА можливість його знешкодити».

Як розповів Едуард Леонов, згодом хтозна-звідки на допомогу провокатору кинулася невідома. Вона погрожувала присутнім і постійно усіх провокувала. Жодних фізичних дій до неї ніхто не застосовував, адже всі розуміли, що це постановочна провокація влади.

«Це була відверта провокація, чому були десятки свідків. Ми вивели цього провокатора з приміщення КМДА, а провокаторку навіть не чіпали. Коли «тітушка» розпочав скаржитися на самопочуття – ми викликали швидку допомогу. Представники «Спільної справи», які стояли поруч, категорично заявили, що цей провокатор жодного стосунку до їхньої організації не має», – зазначив комендант.

«Мене дуже дивує заява Олександра Данилюка, адже якби ми знали, що провокатор – член «Спільної справи», то зверталися би безпосередньо до керівника цього об’єднання. Вважаю, що він має дати роз’яснення і «Свободі», і киянам – чому люди, які називають себе членами «Спільної справи», вчиняють мародерство, крадіжки, аморально себе поводять та постійно замість реальних дій видають провокативні заяви в інформаційний простір. Ми вже неодноразово виявляли на Майдані псевдоорганізації і людей, які, прикриваючись святою справою боротьби за національні інтереси, вчиняли негідні дії. Дуже прикро, що до цих організацій потрапила «Спільна справа». Сподіваємося, що керманичі організації зможуть очистити структуру від негідників і повернути собі гідне ім'я», – підкреслив Едуард Леонов.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ