Політична турбулентність завжди вкрай погано позначається на інвестиціях, але гривня буде стабільною - Олег Устенко

Політична турбулентність завжди вкрай погано позначається на інвестиціях, але гривня буде стабільною - Олег Устенко

13.12.13 19:38 0 816
Відомий економічний експерт Олег Устенко переконаний, що тривала політична нестабільність в країні негативно позначається на інвестиційній привабливості України. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.

«Проблеми, пов’язані з політичною турбулентністю, завжди вкрай погано позначаються на думці кредиторів та інвесторів, що працюють в тій чи тій країні. Україна не виняток. Швидше всього, більша частина інвесторів і так поставила Україну в так званий лист очікування . Україна буде чекати», - зауважив він.

На його думку, насамперед втрати будуть через неприхід нових інвесторів, які запланували проекти в Україні. «Я припускаю, що тиждень, місяць затримання у політичному вирішенні питання означають втрати року в приході додаткових припливів прямих іноземних інвестицій. Будуть продовжуватися ті проекти інвестиційні, що вже почалися, але ті, що мали початися - підождуть. Кредитори теж вкрай негативно сприймають політичну нестабільність», - зазначив Устенко і нагадав, що в 2008 році більша частина інвесторів заявляли, що політична нестабільність в країні, яка розвивається, для них є дуже несприятливою.

Він також додав, що для приходу міжнародних кредитів в Україну з будь-яких джерел необхідне ухвалення держбюджету на 2014 рік, яке так само гальмується через політичну кризу.

При цьому Устенко спокійний за стабільність національної грошової одиниці. Хоча, за його словами, політичне протистояння не добавляє стабільності гривні, але Нацбанк забезпечує цю стабільність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Едуард Леонов дав ...
Наступна новина: Ірина Фаріон: «Барикади на ...

КОМЕНТАРІ