Ірина Фаріон: «Барикади на Майдані – це барикади українського духу, тому їх неможливо подолати!»

Ірина Фаріон: «Барикади на Майдані – це барикади українського духу, тому їх неможливо подолати!»

13.12.13 19:38 0 818
«Незважаючи на провокації влади, яка намагалася поділити суспільство на політиків і «неполітиків», кількість людей на майданах свідчить про зрілість політичної позиції громади. Те, що 11 грудня чорношоломникам не вдалося розігнати Майдан, власне, засвідчує важливість політичної ситуації в країні та руйнування міту про протиставлення між політиками і громадянським суспільством. Бо якщо перший Майдан зазнав краху, то другий Майдан зараз потужно розростається по всій країні». Про це 13 грудня 2013 року, виступаючи на Майдані Незалежности в Києві, заявила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

Звертаючись до громади, націоналістка наголосила, що барикади, які позводили протестувальники, це не стільки прояв соціяльного протесту – це барикади українського духу.

«Барикади, які ми спорудили, це не соціяльний протест – це барикади духу, тому їх найскладніше, фактично неможливо подолати. Дорога боротьби, на яку ми вийшли, надскладна, бо це дорога національного змагання, деколонізації та деокупації країни. Найяскравішим штрихом на цій дорозі змін стало поверження ідола Лєніна 8 грудня. І якщо хтось із цього приводу має инший погляд, то я висловлюю йому своє найщиріше презирство, бо не можна інтегруватися в европейську спільноту, тягнучи за собою колоніяльне минуле і бовванів, які організовували смерть цілій нації», – констатувала Ірина Фаріон.

За словами свободівки, головне завдання людей, які вийшли на вулиці, – вибороти національну українську державу: «Головне сьогоднішнє наше змагання – це змагання за національну українську державу. Ніхто ніколи не здолає Україну ззовні, якщо вона внутрішньо буде цілісною. Натомість зараз усередині країни маємо гримучу суміш шовіністичного московита і малоросійського хохла, що для нас є найбільшою загрозою. Якщо нам вдасться це переламати – тоді ми вийдемо на чистий шлях національного розвитку.

Женіть від себе песимістів, скептиків, провокаторів. Тільки спільно, тримаючись за руки, можна створити фронт національної самооборони, спираючись винятково на свої морально-духовні і національні цінності!»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ