Україна завжди відзначалася мирним виходом із політичних криз - Вадим Карасьов

Україна завжди відзначалася мирним виходом із політичних криз - Вадим Карасьов

13.12.13 19:39 0 847
Україна виробила стійкі демократичні традиції мирного виходу з політичних криз - вважає відомий політолог Вадим Карасьов. В ефірі каналу БТБ він висловив сподівання, що на цей раз відбудеться так само.

Експерт зазначив, що саме проведення круглого столу 12 грудня за участю екс-президентів та чинного Глави держави вже довело, що Україна демократична країна, бо чогось подібного в країнах пострадянського простору немає. За його словами, за каденції кожного з президентів був свій «майдан» і свої політичні кризи, але кожного разу з них виходили без насилля. Першими ознаками мирного і конструктивного вирішення проблеми Карасьов вважає звільнення з-під варти заарештованих активістів майдану. «Звільнення активістів майдану - це поступка, це, по-друге, правильний крок, а, по-третьому - це здоровий глузд. Це такий сигнал, що ми - європейська країна, що у нас неможливий такий варіант досудових розправи з політичними активістами, як це можливо в Білорусі, Росії. І це правильно зроблено. І своєчасно зроблено. Це один із таких прикладних результатів круглого столу президентів, і було чітко сказано сьогоднішнім Президентом, що він посприяє тому, щоб активісти були звільнені», - зазначив Карасьов.

Експерт також вважає, що наразі політичні події не переходять у площину економічну, стабільним залишається і фінансовий ринок. «Підстав для паніки немає - тому що незважаючи на те, що політична ситуація не врегульована, тим не менш економіка працює, управлінські рішення приймаються», - наголосив він.

«Чим скоріше ми вийдемо з кризи політичної, тим менше буде підстав для економічної кризи, чим скоріше ми владнаємо свої відносини з Росією, чим скоріше підпишемо угоду з ЄС, чим менше кризи, і консолідованіша нація - тим краще», - додав Карасьов.

«Головне, щоб ми продовжили співпрацювати з ЄС, з Міжнародним валютним в фондом, з Російською Федерацією, з тому що будь-яка економічна пауза - пауза в відносинах з ключовими фінансовими економічних центрами - вона не дуже добре відображається на поточній економічній ситуації у країні», - підсумував він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ