В Ужгороді відбулася зустріч щодо охорони прикордонних вод зі словаками

В Ужгороді відбулася зустріч щодо охорони прикордонних вод зі словаками

14.12.13 09:29 0 753
На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах 09–12 грудня 2013 року у місті Ужгород відбулася зустріч українсько-словацької Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод. Українську частину Робочої групи очолювала її керівник, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Фенцик Оксана Іванівна, словацьку частину Робочої групи очолювала уповноважений представник – Гелена Сенкова. Від української Сторони в роботі прийняли участь фахівці Держекоінспекції у Закарпатській області та Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.

Під час зустрічі експерти обговорили виконання плану робіт зі співпраці з охорони якості прикордонних вод за 2012 рік, дали оцінку результатів досліджень якості прикордонних вод та констатували, що надзвичайних забруднень на прикордонних водах у 2012 році між Україною та Словацькою Республікою не зафіксовано.

Українська Сторона проінформувала словацьку Сторону про два проекти, що реалізуються в рамках ЄІСП Програми прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 рр. по пріоритету «Покращення якості навколишнього середовища» та надіслала варіант проекту «Порядку проведення на українсько-словацьких прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях».

Крім того, Сторони узгодили план робіт Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод на 2014 рік, повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компанії Берлусконі ...
Наступна новина: У Львівській області 14 ...

КОМЕНТАРІ