Податкова повернула платникам ПДВ Закарпаття 373 млн. грн.

Податкова повернула платникам ПДВ Закарпаття 373 млн. грн.

14.12.13 16:19 0 857
Така сума надійшла на розрахункові рахунки платників за 11 місяців 2013 року. Це на 6,4 млн. грн. більше, ніж у відповідний період минулого року. Також у відділі контролю за декларуванням та правомірністю бюджетного відшкодування податку на додану вартість управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій повідомляють, що в листопаді цього року суб’єктам господарювання відшкодовано понад 73 млн. грн.

Підприємствам-експортерам, з врахуванням залишків невідшкодованих сум на початок року, відшкодовано понад 293 млн. грн. або майже 79 % від загальної суми по Закарпатської області.

В автоматичному режимі 19 платникам краю відшкодовано трохи більше 133 млн. грн.

Фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області повідомляють, що з 1 січня 2014 року підприємства з позитивною податковою історією отримають можливість проходити прискорену процедуру відшкодування ПДВ. Платники з «позитивним» статусом отримуватимуть відшкодування протягом 11 робочих днів. Для них термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, буде скорочено з 20 до 5 днів.

Порядок та критерії, за якими підприємствам буде присвоюватися статус платника з позитивною податковою історією, визначається підготовленим Міністерством доходів і зборів проектом наказу.

Починаючи з 2014 року, Міндоходів планує надавати відповідний статус за результатами автоматизованого аналізу податкової звітності до 1 числа кожного звітного (податкового) місяця.

Право на отримання «позитивного» статусу матимуть платники ПДВ, які протягом останніх трьох років декларували суми бюджетного відшкодування, забезпечують своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Також такі суб’єкти господарювання мають регулярно подавати звітність, не перебувати у процедурі банкрутства, не мати податкового боргу та платити своїм найманим працівникам щонайменше дві з половиною мінімальних зарплати.

За оцінками фахівців Міндоходів, виокремлення підприємств з позитивною податковою історією сприятиме спрощенню адміністрування податків для сумлінних платників та підвищенню ефективності системи відшкодування ПДВ в цілому.

Разом з тим, в Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області зазначають, що з початку свого створення Міністерство працює над тим, щоб спростити процедуру адміністрування та сплати податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску і це є пріоритетом у роботі відомства, повідомляє Головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ