В Чернігівській області рятувальники надають допомогу туристам у горах

В Чернігівській області рятувальники надають допомогу туристам у горах

14.12.13 08:39 0 726
Відповідно до попереджень Українського гідрометеорологічного центру, днями у гірських районах Карпат унаслідок накопичення снігу можливе сходження невеликих локальних лавин. Їхнє сходження несе загрозу людському життю, перешкоджає нормальній експлуатації доріг, транспортному сполученню тощо.

Наприклад, днями на трасі Мукачево–Івано-Франківськ–Львів, поблизу с. Ділове Рахівського району, зійшло дві лавини (об’ємами приблизно 60 куб. м та 200 куб. м).

У зв‘язку із активізацією туристичного сезону, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян бути обережними під час подорожей у горах і перевіряти прогнози метеорологів, плануючи такі поїздки. Найбільш поширені ризики, які можуть трапитися в горах – це травмування, обмороження, потрапляння під снігову лавину, втрата орієнтації на місцевості.

Наприклад, 10 грудня протягом доби рятувальники двічі надавали допомогу туристам у горах. Один з них отримав травму під час спуску з гори Захар Беркут, інший – на лижній трасі гори Високий Верх (обидві розташовані у Сколівському районі). Працівники пошуково-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Львівській області в обох випадках знайшли постраждалих та надали їм домедичну допомогу.

Щоб уникнути небезпечних ситуацій у горах:

Перед подорожжю зареєструйте свій маршрут в регіональному підрозділі рятувальної служби, вкажіть тривалість походу та склад вашої туристичної групи. Рятувальники проконсультують вас щодо техніки безпеки у поході, правил надання домедичної допомоги тощо.

Ознайомтеся з прогнозом погоди на найближчі кілька днів. Неприпустимо виходити на маршрут: протягом 3-х днів після великих снігопадів або при вираженій лавинній небезпеці, у сильний туман, дощ, при дуже низьких температурах.

Якщо на маршруті маєте контрольні пункти для зупинок, узгодьте їх зі Службою порятунку «101» та щоразу повідомляйте місцевих рятувальників, коли досягатимете цих пунктів.

Із собою у гори необхідно взяти вітрозахисний костюм, теплий зручний одяг, сірники в захищеній від вологи упаковці, достатній запас їжі (у т.ч. недоторканий запас із розрахунку на 1 день, що повинен складатися з продуктів харчування із тривалим терміном зберігання), аптечку, карти місцевості, мобільний телефон із зарядкою, яку ви зможете використати у населених пунктах, які зустрічатимуться на вашому шляху.

І пам’ятайте: у разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, негайно дзвоніть за номером 101!

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В КНДР стратили «другу ...
Наступна новина: В Закарпатській області до ...

КОМЕНТАРІ