МВС визнало застосування правоохоронцями сили проти мітингувальників

МВС визнало застосування правоохоронцями сили проти мітингувальників

14.12.13 10:04 0 750
Попередні результати перевірки дій правоохоронців під час розгону Євромайдану в Києві в ніч на 30 листопада свідчать про те, що порушення закону з боку окремих співробітників міліції були, йдеться у повідомленні на сайті МВС. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Попередньо встановлено, що застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів стосовно громадян окремими працівниками міліції здійснювалося, виходячи з оцінки ситуації, що склалася. Є підстави стверджувати, що порушення закону та відомчих нормативно-правових актів мало місце», – інформує прес-служба відомства.

У МВС зазначили, що для службового розслідування дій працівників міліції у ніч на 30 листопада, за наказом міністра створили спеціальну комісію.

Водночас у міліції заявляють, що застосування сили і спецзасобів відбувалося «в умовах вчинення деякими учасниками акції протиправних дій у вигляді активного опору, кидання в працівників спецпідрозділу небезпечних для життя та здоров’я предметів та розпилювання речовини невстановленої дії».

«В окремих випадках застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов'язків і не зводилась до мінімуму можливості завдання шкоди здоров’ю правопорушників», – йдеться у повідомленні.

Попередній висновок за результатами службового розслідування направлений до Генеральної прокуратури України, інформують у МВС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 14 ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ