Третя республіка повідомляє

Третя республіка повідомляє

14.12.13 15:09 0 1133
Майдан повинен примусити Януковича поважати народ – Володимир Горбач

Круглий стіл за участю Януковича у п’ятницю ще раз показав – український президент неадекватно оцінює ситуацію в Україні. Таку думку висловив член Ради Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Горбач.

За його словами, небажання йти на поступки, відправляти у відставку уряд говорить про те, що Янукович не сприймає голос Майдану, не чує його і не розуміє, що насправді сталося в країні.

«Саме тому громадянам України критично необхідно у неділю вийти на свій європейський майдан, на Майдан Незалежності у ще більшій кількості, ніж ми це робили раніше. Для того, щоб усе-таки донести інформацію про себе і свої вимоги до вух президента, якими він чує, але не хоче розуміти. Треба примусити цю неадекватну людини поважати нас. Для цього потрібно зробити ще один грандіозний вихід на Майдан», - заявив Володимир Горбач.

Водночас член Ради «Третьої Української Республіки» звернув увагу на те, що влада намагається грати у симетричний сценарій і розбудовує поряд своєрідний Антимайдан з зовсім іншою ідеєю, мотивацією, дисципліною, внутрішньою культурою та намірами.

«Дуже важливо у цій ситуації не допустити якихось провокацій та зіткнень. Важливо також і спробувати донести до людей, які залежні від влади, що європейський Майдан - це не Майдан проти них. Це Майдан проти їхньої залежності від влади, проти Януковича і його політики. Це можна зробити шляхом особистих контактів, говорити зі звичайними людьми, які знаходяться на провладному мітингу не з власної волі», - підкреслив Володимир Горбач.

Нагадуємо, у неділю, 15 грудня, о 12:00 на Євромайдані відбудеться народне віче День гідності

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12123




Віктор Матчук: Велика кількість людей на Майдані – єдина запорука миру в Україні

Єдине, що здатен почути президент України, - це Майдан. В цьому впевнений представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Віктор Матчук.

Коментуючи поведінку Януковича, представник «Третьої Української Республіки» зазначив, президент не чує нікого, хоч і обіцяв почути кожного.

«Янукович не чує політиків, бо вважає їх своїми конкурентами на наступних виборах. Він не чує європейських лідерів, не може зрозуміти, що вони хочуть йому сказати. Єдине, що він може почути – коли мільйон громадян вийде на вулицю і скаже йому «Геть» або інші прості слова, які він здатен зрозуміти», - вважає Віктор Матчук.

Він переконаний, у День гідності Майдан повинен вкотре нагадати президентові про власні вимоги – відставку уряду Азарова, звільнення всіх затриманих «Беркутом» протестувальників, відведення силових структур.

«Янукович повинен в першу чергу відправити у відставку міністра Захарченка, який відповідає за побиття людей. А також відкрити проти нього кримінальну справу. Тільки тоді можна сідати за стіл і починати шукати вихід із ситуації, яка склалася», - вважає Віктор Матчук.

За його словами, кількість людей на Майдані – це єдина запорука того, що в Україні буде мир, буде знайдено порозуміння.

«Невелика кількість людей у неділю означатиме напруження в суспільстві, можливі провокації і кровопролиття, а відсутність людей на Майдані взагалі – що ситуація в країні заморожується і матиме тенденцію до погіршення. Тому виходьмо усі на Майдан!», - закликав Віктор Матчук.

Нагадуємо, у неділю, 15 грудня, о 12:00 на Євромайдані відбудеться народне віче День гідності.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12122





Тільки масова акція протесту змусить владу почути вимоги народу - Юрій Рубан

«Головна позиція влади – не бачити протестуючих і робити вигляд, що вся проблема – це група якихсь екстремістів, які захоплюють приміщення і перешкоджають руху громадського транспорту. Тому дуже важливо показати, що насправді мова йде про великий суспільний протест», - заявив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Рубан.

Владі не можна ігнорувати великий суспільний протест, вважає він.Народу потрібно дати відповідь на ті питання, що спонукали до протесту. Тільки так, за словами Юрія Рубана, можна досягти мирного розв’язання існуючої кризи.

Водночас представник «Третьої Української Республіки» застеріг: є дуже багато ознак того, що влада не відмовляється від силових варіантів.

«Янукович та його команда самі себе переконали, що Майдан – це кількасот людей, яких вони можуть розігнати. Саме тому дуже важлива масовість акцій протесту. Майдан у неділю мають підтримати не лише люди з регіонів України, а й сама столиця. Адже тільки велика, масова акція протесту може сформулювати свою позицію і змусити владу влаштовувати не шоу за назвою «круглі столи», де відбувається лише монолог влади, а почути вимоги народу», - наголосив Юрій Рубан.



Втім, представник «Третьої Української Республіки» зазначив, влада хоче зробити з вимогами Майдану те, що зробила зі списком Фюле – виконати їх частково.

«Це неприпустимо. Вимоги Майдану повинні бути виконані усі і повністю. Ключовою ж серед вимог, при всій важливості інших, є єдина і мінімальна гарантія безпеки незастосування силового варіанту – відставка міністра внутрішніх справ. Такий крок потрібен для того, щоб усі побачили – наказ згори про побиття людей не треба виконувати. За це настає та сама політична відповідальність, під яку підпадають усі – від президента і до будь-якого чиновника», - підкреслив Юрій Рубан.

Нагадуємо, у неділю, 15 грудня, о 12:00 на Євромайдані відбудеться Народне Віче День гідності.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12121
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Аукціон не ...
Наступна новина: Верховну Раду окупували ...

КОМЕНТАРІ