На Хмельниччині набирає обертів проект «Народний медогляд»

На Хмельниччині набирає обертів проект «Народний медогляд»

15.12.13 13:23 0 880
У Лісоводах, що на Городоччині лікарі обстежили майже 80 дітей. У рамках соціального проекту «Народний медогляд», який ініціював голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха, подільські медики продовжують обстежувати мешканців районів та сіл Хмельниччини.

12 грудня у селі Лісоводи Городоцького району побували Хмельницької обласної дитячої лікарні. Дітей та підлітків обстежували невролог, гастроентеролог, ендокринолог, ортопед-травматолог, отоларинголог, пульмонолог-алерголог та нефролог. Огляду підлягали діти, які потребують високоспеціалізованої медичної допомоги – пацієнти диспансерної групи, діти-сироти, малюки першого року життя. Загалом, дитячі спеціалісти обстежили майже 80 дітей, деяких з них направили до обласного центру на додаткове обстеження чи лікування.

За словами завідувачки амбулаторією загальної практики/сімейної медицини Лідії Ковш, формування закладу відбулось у 2013 році на базі Лісоводської дільничної лікарні. Медична установа у цьому селі з’явилася у 1957 році завдяки першому сподвижнику сільської медицини Городоцького району, двічі героєві Радянського Союзу Григорію Ткачуку.

Амбулаторія ЗПСМ у Лісоводах знаходиться за 7 км від районного центру. Заклад обслуговує 8 населених пунктів, в яких проживають 5 745 чоловік, майже тисяча з них – діти. В амбулаторії працюють 2 лікаря загальної практики/сімейної медицини, терапевт та педіатр. Крім того, ще 3 лікаря проходять спеціалізацію за фахом «загальної практики/сімейної медицини». При амбулаторії функціонує денний стаціонар на 4 ліжка. Велику роль при вирішенні організаційних питань амбулаторії надала директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Свестун.

Завдяки спонсорській допомозі меценатів, Лісоводська амбулаторія забезпечена автомобілем марки «Газель». Це значно полегшує обслуговування викликів мешканців села.

Лісоводська амбулаторія успішно реалізує загальнодержавний Пілотний проект із відшкодування вартості лікарських засобів для лікування хворих на гіпертонію. Із 4794 мешканців села 1226 чоловік мають підвищений тиск. Для зручності жителів віддалених населених пунктів, туди планово виїжджають лікар та фармацевт, які на місці виписують та отоварюють рецепти на гіпотензивні препарати.

Керівник Лісоводської АЗПСМ Лідія Ковш підкреслила: реформування медичної галузі мешканці району сприйняли позитивно. Адже лікар на селі здавна виконував функції сімейного лікаря, бо знає кожну родину від батька до сина.

Розміщено Г.Сапожнік за матеріалами прес-центру

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ