На Хмельниччині світла пам’ять про учасників ліквідації аварії на ЧАЕС житиме вічно

На Хмельниччині світла пам’ять про учасників ліквідації аварії на ЧАЕС житиме вічно

15.12.13 12:04 0 829
Події понад 27-річної давності ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь.

Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості.

День 14 грудня 1986 року - це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і 14 грудня згідно з Указом Президента України, в нашій державі вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам.

У шньому покладанні квітів, присвяченому вшануванню подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко та заступник голови – керівник апарату адміністрації Лілія Бернадська. Вшанувати тих, хто відійшов у небуття, ліквідуючи наслідки Чорнобильської катастрофи прийшли також представники обласної та міської рад, громадських організацій та громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, а також працівники ГУДСНС.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, зокрема, відбулось покладання квітів до пам’ятника «Героям – пожежникам Чорнобиля» та запалення свічки пам'яті в Каплиці Неопалимої Купини.

Поряд з цим, присутні поклали квіти до пам'ятного знаку "Героям та жертвам Чорнобиля" у сквері на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької, де відбувся мітинг-реквієм та поминальний молебень.

У Хмельницькій області проживає близько 10 тисяч громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі понад 3 тисячі ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства.

“Ми низько схиляємо голови перед тими, хто доклав своїх зусиль для подолання страшного лиха, і з особливим почуттям їх вшановуємо!” – сказав Вадим Дмитрович.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Звернення начальника УДСНС ...

КОМЕНТАРІ