Хмельницька область: рятувальники та влада вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

Хмельницька область: рятувальники та влада вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

15.12.13 11:33 0 782
13 грудня на Хмельниччині відбулася низка заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На мітинг-реквієм до пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» прибули перший заступник Хмельницької облдержадміністрації Вадим Гаврішко, Хмельницький міський голова Сергій Мельник, представники Хмельницької обласної, міської та районних рад, керівництво та особовий склад Головного управління, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани та пенсіонери Державної пожежної охорони області, представники громадських організацій та жителі міста.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів покладанням квітів до пам’ятника, хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті в Каплиці Неопалимої Купини.

Далі керівництво області та гості вирушили до пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», де взяли участь у мітингу та покладанні квітів.

О 12:00 урочисте зібрання продовжилось в актовому залі Управління МВС України у Хмельницькій області, де з привітальним словом до ліквідаторів звернулися заступник голови облдержадміністрації Лілія Бернадська та заступник голови обласної ради Василь Осадчий, які подякували ліквідаторам за їх героїчний подвиг та зазначили, що обласна влада докладає максимум зусиль для забезпечення гідних умов життя героїв Чорнобиля.

Виступаючи перед присутніми, начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух зазначив: “Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!”. Крім того, в ході зібрання усі безпосередні учасники тих трагічних подій отримали грамоти та цінні подарунки від обласної влади, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, Головного управління ДСНС України.

Подібні заходи пройшли в усіх районах Хмельниччини, адже біля кожного рятувального підрозділу встановлені меморіальні знаки, пам’ятні дошки та стели пам’яті, що нагадують суспільству про неоцінений подвиг героїв-ліквідаторів.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери встановили ...
Наступна новина: На Тернопіллі які послуги ...

КОМЕНТАРІ