У Львівському історичному музеї почали збирати експонати з Євромайдану

У Львівському історичному музеї почали збирати експонати з Євромайдану

15.12.13 12:19 0 766
Євромайдан не закінчився, а його вже роблять історією. Працівники історичного музею закликали учасників мітингу приносити до них символічні малюнки, плакати та інші експонати нинішніх подій у країні.

Про це повідомили журналісти перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Експонати збирають лише два дні, а експозицію вже можна відкривати. У ній дві сотні речей - серед них і доволі незвичні.

Є не лише плакати з майдану, прапори, вірші, а й навіть авторський гімн єврореволюції. Усе це збирають насамперед для шніх дітлахів - другого покоління незалежної України. А під час нашої розмови до музею принесли, мабуть, найцінніше в майбутній експозиції.

Хлопці вирішили принести скриньку з Євромайдану. Скринька для збору коштів - зі всіма відповідними написами - записами. Такі скриньки знаходяться зараз у трьох точках на львівському майдані.

Одна така скринька на львівському євромайдані за день збирає в середньому 10 тисяч гривень. Частину з них витрачають на потреби львівського мітингу, решту відправляють до Києва.

«Для нас це символ жертовності і взаємодопомоги, яка панує зараз в українців у час нашої біди», - розповів член арт-відділу на львівському Євромайдані Родіон.

Натомість долучатись до історії у музеї просять звичайних людей, які мають євромайданівські речі.

«Це можуть бути навіть, скажімо, побутові речі, які люди використовували на майдані: ті ж каски, ті ж рукавиці, чи нарукавні пов’язки. Тобто, світлини різноманітні і різноманітну символіку майдану», - прокоментувала завідувач відділу західноукраїнських земель другої половини XIX - XX століть Надія Максимків.

Приносити пам’ятні речі, які приблизно за місяць увійдуть в окрему виставку, можна до Історичного музею, що на Площі Ринок, 4.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Тернопілля: в Управлінні ...

КОМЕНТАРІ