Зайві калорії і сидячий спосіб життя згубно впливають на нирки

Зайві калорії і сидячий спосіб життя згубно впливають на нирки

15.12.13 15:27 0 698
Висококалорійна їжа і низька фізична активність збільшують ймовірність утворення каменів у нирках, встановили американські вчені.

Їх стаття опублікована у Journal of the American Society of Nephrology (JASN).

Дослідники зі Школи медицини при Вашингтонському університеті вивчили дані про здоров’я понад 84 тисячі жінок у постменопаузі, звернувши особливу увагу на харчовий раціон і спосіб життя.

В результаті аналізу безлічі потенційно значимих факторів, включаючи індекс маси тіла, з’ясувалося, що фізична активність на 31% знижує ризик утворення каменів у нирках. «Навіть невелика кількість вправ може скоротити ризик. Це не мають бути марафони, інтенсивність занять не має значення», – каже доктор Метью Соренсен.

За його словами, це можуть бути три години неспішної ходьби, чотири години праці в саду або одна година бігу помірної інтенсивності на тиждень.

Автори також дійшли висновку, що споживання понад 2,2 тисяч калорій на день збільшує ризик появи каменів у нирках на 42%. Зайва вага і ожиріння також є небезпечними факторами.

В іншому дослідженні, яке включало 256 учасників різного віку, вчені вивчали, як фізична активність може допомогти людям з хронічною нирковою недостатністю, на яку у світі страждають близько 60 млн людей. Дані про здоров’я пацієнтів збирали протягом 3,5 років. З’ясувалося, що, наприклад, кожні 60 хвилин прогулянкової ходьби на тиждень на 0,5% зменшують швидкість зниження ниркової функції на рік.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові з ознаками ...
Наступна новина: Вакарчук: ми присвячуємо ...

КОМЕНТАРІ