Щороку на рак помирає понад 8 мільйонів людей

Щороку на рак помирає понад 8 мільйонів людей

15.12.13 14:40 0 683
Агентство з вивчення раку підрахувало кількість загиблих від онкології на світі та назвало найнебезпечніший вид захворювання. Найбільш поширеним є рак легенів, від нього помирає більшість хворих.

Про це йдеться у доповіді агентства.

Кількість жертв ракових захворювань у світі щороку зростає, свідчить невтішна статистика агентства з вивчення раку. Кількість людських смертей від захворювань, пов’язаних з раком, збільшилася у 2012 році до 8,2 млн, а в понад 14 млн осіб було діагностоване це захворювання. Для порівняння: у 2008 році від раку на світі померло 7,6 млн людей, а страшний діагноз почули 12,7 млн осіб.

Більша частка онкологічних хворих припадає на Росію.

Дуже песимістичні прогнози агентства. За його даними, у 2025 році в результаті старіння населення Землі онкологічні захворювання щорічно діагностуватимуть у 19,3 млн людей.

Що стосується конкретних видів захворювання, найчастіше торік зустрічався рак легень (1,8 млн випадків), грудей (1,7 млн) і прямої кишки (1,4 млн). Смерть найчастіше наступала від раку легень, печінки та шлунка.

Зазначимо, що проблема раку грудей широко обговорювалася цього року завдяки Анджеліні Джолі, яка вирішила видалити молочні залози через загрозу раку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На круглому столі у ...
Наступна новина: На Тернопільщині проходить ...

КОМЕНТАРІ