Швейцарські вчені перетворити смартфон на 3D сканер

Швейцарські вчені перетворити смартфон на 3D сканер

15.12.13 15:11 0 736
Професор Лабораторії комп’ютерного зору і геометрії Швейцарського федерального технологічного інституту в Цюріху Marc Pollefeys разом зі своєю командою розробив додаток, що дозволяє перетворити смартфон на професійний пристрій 3D сканування.

Про це повідомляє портал iT-TERRITORY.

Програмне забезпечення дозволяє власнику створювати 3D модель об’єкта, переміщаючи смартфон навколо нього, як би роблячи кілька знімків з різних кутів. Через кілька таких кадрів на екрані з’являється тривимірне зображення для подальшої можливості його роздруківки на 3D принтері, а також використання його у віртуальній реальності.

За словами дослідників, технологія може застосовуватися для процедури 3D сканування в будь-якому місці і спонтанно, в тому числі при недостатньому освітленні, такому як всередині музею. Розрахунки відбуваються за допомогою графічного процесора смартфона – GPU. Користувачі зможуть переглядати 3D модель з різних сторін і, при необхідності, зробити додаткові знімки до вже відзнятого матеріалу, в разі пропуску якоїсь ділянки. Крім того, записується фактичний розмір об’єкту при його скануванні, що дає можливість відтворити точну 3D копію оригіналу.

На даний момент вчені подали заявку на патент своєї розробки з планами реалізувати продукт з імовірністю роботи програми на широкому діапазоні поточних смартфонів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ