Письменниця Тетяна Малярчук отримала премію Конрада

Письменниця Тетяна Малярчук отримала премію Конрада

15.12.13 13:06 0 706
Премію імені Джозефа Конрада цього року отримала письменниця, журналіст і перекладач Тетяна Малярчук. Всього на премію цього року номінувалися 25 письменників, зокрема Андрій Бондар і Остап Сливинський, які потрапили до фіналу.

«Згідно з правилами конкурсу, переможець отримує 3 тисячі євро у гривневому еквіваленті і можливість піврічного стажування в одній з культурних установ Польщі у рамках стипендіальної програми Gaude Polonia», – розповів на церемонії вручення премії директор Польського інституту в Україні Ярослав Ґодун.

Премію імені Конрада у 2007 році заснував Польський інститут у партнерстві з Національним центром культури у Варшаві та Інститутом книги у Кракові. Її вручають раз на 2 роки українському письменникові віком до 40 років, її мета – підтримка сучасної літератури. Лауреатом премії імені Конрада один письменник може стати лише один раз.

У складі польсько-українського журі цього року – зокрема літературознавець Віра Агеєва, публіцист Віталій Портников, директор Польського інституту у Києві Ярослав Ґодун, публіцист Боґуміла Бердиховська.

Тетяна Малярчук наразі живе у Відні, серед її творів – романи «Звірослов», «Божественна комедія», «Біографія випадкового чуда», повідомляє «Радіо Свобода».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На ОВК №223 відбуваються ...
Наступна новина: Чернівці: У Будинку ...

КОМЕНТАРІ