Ужгородська виставка «Мистецтво без кордонів» або відпочинок для душі

Ужгородська виставка «Мистецтво без кордонів» або відпочинок для душі

15.12.13 13:57 0 735
В обласному музеї побуту відкрилася щорічна виставка товариства угорських митців Закарпаття. Натхненні роботи художників по дереву, гончарів та живописців були запропоновані на огляд широкого загалу. Виставка ім. Імре Ревеса, започаткована митцями Закарпаття, була підтримана й ближніми закордонними сусідами – словаками. Гостями цієї події були представники Угорського консульства в Україні в особі Денеша Балога, пані Фаркашне Юдіти, Міклоша Ковача – голови КМКС, а також голова організації товариства художників Закарпаття – Борис Кузьма, голова товариства Словацьких митців – Михаїл Пейтер, Ласло Мадяр.

Головною тематикою дійства став вислів: «Мистецтво без кордонів». У кожному виступі гостей зазначалося, що мистецтво – це така складова людського існування, до якої не прив’язуються ні політичний, ані географічний підтексти.

Пан консул, як і всі інші висловлювачі, у своєму виступі зазначив, що дуже важливим є той факт, щоб відбувалися такі культурні заходи, щоб культури дружніх держав могли пізнаватись, ближче знайомитись одна з одною, обмінюватися культурним фондом, створювати нові мистецькі проекти. Також гості побажали подальшого натхнення та процвітання всім митцям. Всім присутнім було висловлено щиросердечне побажання щасливого святкування Різдва та наступаючих новорічних свят.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ