Олег Сиротюк: "Тернопільські прокурори бояться зустрітися з народом"

Олег Сиротюк: "Тернопільські прокурори бояться зустрітися з народом"

15.12.13 10:55 0 928
13 грудня 2013 року в Тернополі на вул. Листопадовій біля будівлі обласної прокуратури відбулася зустріч містян із народним депутатом від ВО "Свобода" Олегом Сиротюком. Тернопільці вкрай обурені діями прокуратури про скасування та визнання недійсним рішення про висловлення недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації, "регіоналові" Валентину Хоптяну та заборону страйку в місті. Люди вимагали, щоби прокурор Тернопільської області пояснив їм підставу для ухвалення такого рішення.

Олег Сиротюк від імени громади звернувся до прокурорів: "Чому прокуратура не чує голосу народу, чому підтримує рішення, які суперечать волі громади Тернопілля?". Ані депутат, ані пересічні тернопільці відповіді не отримали. Згодом до людей вийшли перший заступник прокурора та черговий прокурор. Всупереч своїм посадовим обов'язкам, вони відмовилися реагувати на усні звернення громадян. Чиновники пояснили, що громада має надати колективне письмове звернення, тоді вони у тридцятиденний термін нададуть відповідь. До того ж, всупереч законній вимозі народного депутата, передбаченій Законом України "Про статус народного депутата України", прокурори відмовилися приймати звернення громадян та втекли в службові приміщення під викрики людей: "Ганьба!".

"Ми вкотре переконуємося: прокуратура потурає злочинному режиму, працівники бояться свого власного народу. Де, у якій демократичній країні є такий стан справ? Ганьба таким прокурорам, які бояться виступити перед громадою, пояснити свої рішення. Я як народний депутат вимагатиму переатестації всіх працівників прокуратури, а також притягнення до відповідальності та звільнення всіх, хто виконує злочинні накази зверху", – звернувся до громади Олег Сиротюк.

Також у ході особистої зустрічі народного депутата Олега Сиротюка вдалося виявити осіб, які порушували рішення Тернопільського окружного адміністративного суду щодо заборони блокувати обласну прокуратуру. Ними виявилися працівники міліції, які вишукувалися перед будівлею прокуратури на вул. Листопадовій. Люди разом із народним депутатом вимагали від міліціянтів розблокувати приміщення і за деякий час вони виконали законні вимоги тернопільців і покинули місце прийому громадян, сховавшись у приміщенні на Листопадовій, 4.

Довідка: Як повідомила 13 грудня 2013 року прес-служба прокуратури Тернопільської області, прокурор м. Тернополя просив суд зупинити дію рішення позачергової 41-ї сесії Тернопільської міської ради №6/п41/2 в частині встановлення з 1 грудня 2013 року у місті Тернополі безстрокового загальноміського мирного страйку та рішення Тернопільської міської ради №6/п43/2 в частині невиконання злочинних указів, наказів, постанов, розпоряджень та інших нормативних документів Президента України, Кабінету Міністрів України та їхніх структурних підрозділів на місцях, які порушують права людини та громадянські свободи.

Також прокурор просив суд зупинити дію розпорядження Тернопільського міського голови Сергія Надала №468 від 6 грудня 2013 року в частині зобов'язання вивішування прапорів Ради Европи.

Загалом органами прокуратури області пред‘явлено 46 позовів про скасування рішень органів місцевого самоврядування Тернопільщини, прийнятих впродовж останніх двох тижнів на підтримку вимог мирних громадян, які відстоюють свої громадянські права на майданах усієї країни.

Світлини можна переглянути тут:

https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5956893844201686161

Відео для перегляду: http://youtu.be/X98b4h3bA7U

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Євромайданівці вітали ...

КОМЕНТАРІ