В Івано-Франківській області міліцейські експерти розповіли школярам, як допомагають розкривати злочини

В Івано-Франківській області міліцейські експерти розповіли школярам, як допомагають розкривати злочини

15.12.13 11:20 0 919
Працівники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Івано-Франківській області провели екскурсію для учнів одинадцятого класу Івано-Франківської ЗОШ № 12. Разом із учнями до центру завітав заступник директора школи, викладач правознавства Галина Болюк, яка вважає що такий захід корисний її вихованцям не тільки з пізнавальної та профорієнтаційної точки зору, а й з право-виховної також.

Екскурсія розпочалася з ознайомчої профорієнтаційної бесіди, яку провели начальник НДЕКЦ при УМВС в області полковник міліції Василь Кіцелюк та начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх майор міліції Алла Лемчак.

Полковник міліції Василь Кіцелюк розповів школярам, що експерти першими працюють на місці події, зібрані ними докази допомагають у встановленні осіб злочинців і формують основу доказової бази, на підставі якої підозрюваним пред’являють звинувачення.

Фахівці служби також беруть участь у розробці техніко-криміналістичних засобів та забезпечують їхнє використання на практиці, проводять науково-дослідну роботу та впроваджують її результати в судово-експертну діяльність. Експерти допомагають виявляти та розкривати злочини і правопорушення за допомогою експертно-криміналістичних засобів.

Школярі побували у відділі спеціальних видів експертизи, де старший експерт підполковник міліції Кристина Кондратюк розповіла про групи крові та її дослідження. Спеціалісти відділу криміналістичних експертиз відзначили, що, працюючи з недавно придбаною технічною апаратурою, отримують миттєві результати дослідження відбитків пальців, тобто все відбувається у межах реального часу. За допомогою різних світлофільтрів ультрафіолетових та інфрачервоних променів фахівці цього відділу проводять почеркознавчі експертизи, де встановлюють виконавців рукописів.

Загалом одинадцятикласники відвідали п’ять відділів: техніко-криміналістичного забезпечення, криміналістичної експертизи та обліків, спеціальних видів експертизи, інженерно-технічної, економічної та товарознавчої експертизи, вибухотехнічних та пожежотехнічних експертиз.

На завершення екскурсії учні подякували правоохоронцям за таку пізнавальну та цікаву екскурсію. Деякі школярі заявили про те, що мають бажання працювати в органах внутрішніх справ та по закінченні школи планують поступати на навчання саме до відомчих вишів МВС.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ