На Тернопіллі в обласній міліції вшанували тих, хто рятував світ від ядерної катастрофи

На Тернопіллі в обласній міліції вшанували тих, хто рятував світ від ядерної катастрофи

15.12.13 17:53 0 770
Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня, тернопільські міліціонери запросили в обласне управління внутрішніх справ ветеранів та правоохоронців, які брали участь у ліквідації глобальної ядерної катастрофи.

Чорнобиль – трагедія людства, яка забрала чимало життів, підірвала здоров’я тих, хто вершив справжній подвиг у нерівній боротьбі зі смертельною загрозою. Понад двісті правоохоронців з нашого краю, ризикуючи власним здоров’ям, боронили світ від чорнобильської біди. Тридцять із них уже немає серед живих. Пам'ять про них вшанували хвилиною мовчання.

Зі словами вдячності до ліквідаторів звернувся начальник обласного управління внутрішніх справ, генерал-майор міліції Віктор Сак.

«Ми низько схиляємо голови перед Вашим недооціненим подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою, Ви не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть почасти не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися».

Ліквідатори ділилися спогадами про пережите та своїми насущними проблемами. Виступаючі наголошували, що хоча й нині далеко не все зроблено для людей, які пройшли горнило Чорнобиля, їм завжди дякуватимуть нащадки за подароване майбутнє.

Працівникам міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вручили грошові премії, подяки. П’ятеро ліквідаторів отримали пам'ятні відзнаки Асоціації «Чорнобиль» МВС України.

Правоохоронці поклали квіти до пам'ятника жертвам Чорнобильської трагедії в парку Національного відрядження.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові під час пожежі ...
Наступна новина: Волинянин отримав півтора ...

КОМЕНТАРІ