На Тернопіллі 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

На Тернопіллі 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

15.12.13 16:54 0 745
Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції! Дорогі наші герої!

Минають роки та не гоїться і боляче ятрить чорнобильська рана. Техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС назавжди залишиться в історії України трагічною сторінкою. Та, водночас, є вона і яскравим прикладом самопожертви та героїзму тих, хто протягом семи місяців, ризикуючи власним здоров’ям та життям ліквідовував наслідки аварії. 14 грудня будівництво саркофага було завершено і саме цього дня в Україні пошановують ліквідаторів техногенного лиха.

Внесок у справу ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та будівництва саркофагу над 4-им енергоблоком зробили близько сто тисяч чоловік. Серед них були і мешканці Тернопілля. Пожежники, водії, інженери, будівельники, військовослужбовці, енергетики, селяни – усі вони без зайвих роздумів рятували державу та життя майбутніх поколінь – і увесь світ покладав надію на цих людей.

Низький уклін ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній станції! Ви – справжні герої, бо рятували життя мільйонів людей. Нехай Господь зсилає на Вас Многая літа, дарує мир та спокій у родинах.

Щороку ліквідаторів аварії меншає – невидимий атом підкосив здоров’я практично кожного. Схилімо голови перед їхньою мужністю. Нехай не згасає світла пам’ять про тих, хто відійшов у Вічність. Згадаймо їх щирими молитвами.

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ