Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

15.12.13 12:15 0 772
14 грудня – День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, адже слово «Чорнобиль» назавжди залишиться у пам’яті людей як символ великого лиха, мужності та героїзму тих, хто з честю виконав свій обов’язок.

З нагоди вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Управлінні ДСНС в області відбулися урочисті збори.

Відкриваючи збори, перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного за­хи­сту Ігор Оксентюк, звертаючись до учасників зборів, відзначив вагомий внесок працівників по­жежної охорони Прикарпаття в лік­відацію наслідків аварії та підкреслив, що своїм подвигом вони зупинили розповсюдження катастрофи, продемонструвавши мужність і відданість професійному обов’язку. Також Ігор Володимирович зазначив, що подвиг ліквідаторів служить мірилом морального авторитету та прикладом для наслідування молодих рятувальників. Всі учасники зборів вшанували хвилиною мо­вчання тих, хто пішов з життя внаслідок великих доз опромінення, отриманих при виконанні свого службового обов’язку.

Справжнім рек­ві­єм їх подвигу став фільм про Чор­­но­бильську аварію, який учасники зборів переглянули з великим хвилюванням, адже ті трагічні часи навік закарбувалися в їх серцях На зборах виступили і самі лік­відатори, котрим волею долі судилося опинитися на передовій боротьби з радіацією, що вийшла з-під контролю людини, які на собі відчули гіркий присмак чорнобильської катастрофи, але, попри все, самі ліквідатори називають 14 грудня — святом і перемогою над невидимим ворогом. Вони поділилися своїми враженнями від пережитого у той тривожний час.

Цей захід мав свою особливість – на ньому були присутні члени Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області. Перед урочистими зборами вони оглянули експозицію музею пожежно-рятувальної служби Прикарпаття, тож мали можливість відчути всю специфіку та особливість цієї непростої служби. І, виступаючи перед присутніми від імені молоді, голова Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області Катерина Говера зазначила, що прийдешнє покоління не пам’ятає жаху Чорнобильської катастрофи, але вони вдячні за мирне життя і ліквідатори служать їм прикладом для наслідування.

Урочистим моментом зборів стало наго­родження грамотами та відзнаками Управління ДСНС в області та Всеукраїнської асоціації ветеранів працівників та ветера­нів служби - учасників лік­відації наслід­ків аварії на Чорноби­льській АЕС. Заходи продовжилися ходою до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля, де за участю предс­та­­вників влади, духовенства, грома­ди міста і самих учасників лікві­дації аварії на Чорнобильській АЕС від­бу­вся мітинг-реквієм.

Після його за­­вершення, вшановуючи пам’ять про героїв-чорноби­льців, працівники У ДСНС в області та ветерани по­жежної служби поклали вінок та квіти до пам’ятного знаку.

Управління ДСНС в області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівському історичному ...

КОМЕНТАРІ