На круглому столі у Чернівцях обговорювали туристичні стосунки між Україною та Румунією

На круглому столі у Чернівцях обговорювали туристичні стосунки між Україною та Румунією

15.12.13 14:39 0 728
13 грудня, у Генеральному консульстві Румунії в Чернівцях відбувся круглий стіл, присвячений розвитку туризму між Україною та Румунією. У ньому взяли участь представники громадськості, туристичної галузі та органів влади обох країн (Чернівецька, Івано-Франківька, Закарпатська області України та Сучавський повіт Румунії).

Чернівецьку міську раду на даному заході представляли директор департаменту економіки Світлана Хімійчук та заступник начальника, завідуючий сектором міжнародних відносин відділу інформації, зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин Сергій Бостан. Ініціатором круглого столу виступила Генеральний консул Румунії в Чернівцях пані Елеонора Молдован. Вона відзначила, що за наявності такого великого кордону туристичні стосунки фактично відсутні, тому існує велика необхідність у налагодженні діалогу між сторонами, використанні існуючого потенціалу з користю для обох країн.

Основними проблемами було визнано відсутність інформації про туристичні можливості України в Румунії і навпаки, а також необхідність відкриття віз для українців, які бажають відвідати Румунію. У підсумку було погоджено провести у Румунії спільну зустріч наприкінці грудня цього року між туроператорами та представниками місцевої влади сусідніх областей обох країн й обговорити конкретні пропозиції і шляхи розвитку туризму між Україною та Румунією.

Окрім обговорення питань, пов’язаних із розвитком туристичної галузі, на круглому столі розглядались перспективи транскордонного співробітництва та особливостей функціонування нової операційної програми ЄС «Румунія-Україна 2014-2020». Насамкінець учасниками було відзначено важливість проведення заходів, які спрямовані на вирішення наявних проблем у двосторонніх стосунках та розвиток взаємовідносин між Україною та Румунією.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ