В Івано-Франківській області рятувальники провели соцопитування з питань безпеки життєдіяльності серед громадян

В Івано-Франківській області рятувальники провели соцопитування з питань безпеки життєдіяльності серед громадян

15.12.13 10:49 0 853
13 грудня працівники Управління ДСНС в Івано-Франківській області провели соціологічне опитування з питань безпеки життєдіяльності серед громадян на вулицях обласного центру. В ході проведення заходу було охоплено всі верстви населення та різні вікові категорії, адже, як свідчить статистика, основною причиною виникнення пожеж, різного роду надзвичайних ситуацій є саме людський фактор.

Під час спілкування з пересічними громадянами працівники служби з надзвичайних ситуацій цікавилися ста­вленням людей до власної безпе­ки, до пожежно-рятувальної слу­ж­би Прикарпаття, а також вручали людям пам’ятні листівки за­сте­ре­жливого характеру.

Як з’я­су­­валося у ході проведеного соцопитування, івано-франківці не уявляють свого життя без сучасної побутової та комп’ютерної техніки, тому ко­ри­­стуються різноманітними еле­­­ктроприладами постійно. Разом з тим, люди добре усвідом­лю­ють всю небезпеку не­­хтування пра­вилами їх експлуатації і став­ля­ться до цьо­го ві­д­повідально. Особливо намагаються ретельно дотримуватися таких правил молоді сім’ї, які мають малолітніх дітей, та люди похилого віку, адже вони добре усвідомлюють, яку біду може принести в дім найменша іскра і яку велику загрозу може становити пожежа для рідних та близьких.

Знають правила безпечної життєдіяльності і діти шкільного віку, адже їм теж доводиться часто самостійно користуватися побутовими та електроприладами, а про небезпеку вогню їм пояснюють і батьки вдома, і вчителі на уроках, а також, про що діти розповідають особливо охоче – азам безпеки вчать їх і рятувальники під час проведення тематичних заходів – Днів безпеки життєдіяльності та акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

В рамках проведеного соціологічного опитування працівники Управління ДСНС в Івано-Франківській області поговорили з мешканцями краю і про небезпеки зимового періоду, а саме про дотримання правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням, про небезпеку на зимових водоймах та в горах.

Як з’ясувалося в ході спілкування з пересічними громадянами бага­то знають івано-франківці і про ді­я­льність по­­жежно-ря­тувальної слу­жби При­ка­­рпаття, про надання до­по­моги ря­ту­валь­ни­ка­ми під час виникнення рі­зного ро­ду надзвичайних ситуа­цій з засобів масової інформації, зокрема і з передачі «Народна служба порятунку -101», що виходить в ефір на каналі обласного телебачення «Галичина», яку багато з опитаних дивляться постійно. Тож люди знають, що у хвилину біди їм завжди прийдуть на допомогу рятувальники, і тому мешканці краю ві­д­чу­вають себе за­хищени­ми – а це найвищий вияв довіри до «Народної служби порятунку-101».

Загалом такі соціологічні опитування працівниками служби з надзвичайних ситуацій проводяться систематично, адже саме вони – запорука безпечного життя наших громадян.

Управління ДСНС в області

ВІДЕО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Священик із Закарпаття ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ