В Чернігівській області рятувальники вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

В Чернігівській області рятувальники вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

15.12.13 15:51 0 665
13-го грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у Чернігові керівництво та особовий склад Управління ДСНС взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку "Героям Чорнобиля" на Алеї Героїв, що проходила за участю керівництва обласної державної адміністрації, обласної ради, міськвиконкому, відомчих організацій та громадськості. Під час проведення даного заходу з числа особового складу рятувальників була виставлена почесна варта.

По закінченню заходу керівництво Управління ДСНС і пожежники-ліквідатори взяли участь у зборах в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, де відбулася церемонія нагородження. Серед числа нагороджених ліквідаторів Почесну грамоту Чернігівської ОДА отримала співробітник Управління ДСНС Тетяна Широхова, а Почесну грамоту обласної ради та нагрудний знак вручено фахівцю Управління ДСНС Михайлу Меркотану .

Слід зазначити, що у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС брали участь 343 співробітники Чернігівського гарнізону пожежної охорони. Вони одними з перших прибули в зону катастрофи й виконували дуже небезпечну і складну роботу по консервації АЕС, відкачці води з-під пошкодженого реактора, дезактивації автотехніки, що працювала в зоні підвищеної радіації, гасінню пожеж у забруднених лісах тощо. Їхні дії отримали високу оцінку з боку держави й 42 співробітники були відзначені нагородами.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ