Лідери опозиції висловили закордонним українцям вдячність за солідарність

Лідери опозиції висловили закордонним українцям вдячність за солідарність

15.12.13 13:56 0 778
Лідери української опозиції, співголови Штабу національного спротиву Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок висловили вдячність українцям за кордоном за підтримку. Про це йдеться у їхньому спільному зверненні, яке оприлюднив народний депутат України від ВО «Свобода», співголова Координаційного центру роботи з українцями за кордоном при Штабі національного спротиву Олег Панькевич на скайп-конференції із головами організацій та об’єднань українців за кордоном, яка відбулася 14 грудня 2013 року.

У зверненні зазначено:

«Дорогі брати і сестри українці за кордоном!

Сьогодні українці у всьому світі гуртуються та об'єднуються у спільній боротьбі нашого народу за національну гідність та європейське демократичне майбутнє. Майбутнє, в якому є довіра один до одного, рівність перед законом, гарантованість прав людини та взаємна відповідальність громадянина і держави.

Ми як представники опозиції від імені людей, які зібралися на Майдані, та всього українського суспільства висловлюємо глибоку повагу та подяку всім небайдужим українцям за кордоном. Ми дякуємо за Вашу активну підтримку національного спротиву українців через мирні акції солідарності, які охопили десятки міст по всьому світу. Ми відчуваємо тепло Ваших гарячих сердець тут, на київському Майдані. Ваші спільні звернення до влади у країнах перебування та правдиве висвітлення у місцевих медіа українських подій звучать гучним відлунням під час зустрічей із західними політиками.

Ми щиро дякуємо всім українцям за кордоном, хто зібрав та передав Євромайдану матеріальну допомогу, які забезпечили мітингувальників теплими речами і продуктами у холодні зимові дні та ночі.

Ваша підтримка та допомога зміцнює дух свободи, братерства та єднання серед всіх нас. Ми бачимо, наскільки добре українські мігранти та українська діаспора інтегровані в західні суспільства. Ви виступаєте за цінності, до яких ми всі прагнемо: за мир і свободу, демократію і верховенство закону, за права людини. Ви є справжньою підтримкою для нашої країни, оскільки масово виступили на захист українського народу і доводите необхідність європейського майбутнього для України. Сьогодні, як ніколи, ми відчуваємо, що і Ви там, у далеких країнах, і ми тут, в Україні, разом є великим Українським народом. Наші серця б’ються в одному ритмі, прагнучи кращої долі для нашої Батьківщини.

Щиро дякуємо вам за допомогу та солідарність.

Разом ми переможемо!»

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці Португалії та ...
Наступна новина: Ужгородська виставка ...

КОМЕНТАРІ