Олег Тягнибок: «Ми забороняємо Януковичу будь-що підписувати в Москві. Українці – проти! Ми не допустимо, щоби на нашу землю ступив чобіт Москви!»

Олег Тягнибок: «Ми забороняємо Януковичу будь-що підписувати в Москві. Українці – проти! Ми не допустимо, щоби на нашу землю ступив чобіт Москви!»

15.12.13 16:30 0 938
«Нині з Криму надходить тривожна інформація: є дані, що Чорноморський Флот Росії нібито розпочинає антитерористичні навчання із залученням морської піхоти. Мусимо поставити заслін цим агресивним діям Кремля, який досі виношує ідею знищення незалежної України, затягнувши її в свою орбіту. У цей День Гідности давайте скажемо гучно й рішуче, щоби почули на Печерських пагорбах, щоби почули в Москві: жодних «тайожних союзів»! Ми забороняємо Януковичу будь-що підписувати в Москві. Українці – проти! Ми не допустимо, щоби на нашу землю ступив чобіт Москви!» Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час виступу на третьому всенародному вічі на Майдані Незалежности 15 грудня 2013 року.

Очільник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» заявив:

«Уже цілий світ побачив, що провокативна і ганебна поведінка влади інсценована з Кремля, який хоче розколоти Україну, втопити її в крові. Ми розуміємо: Кремль прагне відродження новітнього СССР, куди і тягнуть Януковича. Тому 17 грудня для нас, українців, буде надважливий день: тоді усі ми, всією громадою, на цьому майдані і по всій Україні, маємо сказати рішуче «Ні!» «Тайожному союзу» з Росією.

Я добре пам’ятаю, як 23 роки тому ми, студенти, голодували тут. Тоді ми теж казали «ні» союзному договору. І ми перемогли – Совєцький Союз розвалився. І сьогодні ми знову маємо сказати своє рішуче слово, аби влада почула: Ми забороняємо президентові будь-що підписувати в Москві. Українці – проти! Ми не допустимо, щоби на нашу землю ступив брудний чобіт Москви!»

Тиждень тому у Києві впав ідол Лєніна. І це – глибоко символічно: це як падіння Берлінської стіни, яке означало кінець розділення німецької нації. Після падіння Лєніна на Бесарабці так само має відбутися об’єднання української нації. У нас є все для цього. Доказ цього – мільйони громадян на майданах по всій нашій державі. Наша національна гідність яскраво проявилася тут, на Майдані. Саме тому сьогоднішнє віче називається «День Гідности» – день гідности кожного українця! І влада просто змушена слухати народ і коритися його волі.

Сьогодні звертаюся до виборців тих п’яти округів, де нині відбуваються повторні вибори до Верховної Ради: виконайте свій громадянський обов’язок. Заради української справи, української ідеї треба прийти і проголосувати, аби не дати банді далі принижувати українців і грабувати країну.

Не знаю, скільки триватиме наша боротьба, але наші предки теж воювали роками, клали голови за святу ідею. І ми тут усі віддаємо себе за ідею – за цивілізовану Україну, де влада й громадяни чують і поважають одне одного, де людина почувається захищеною, де кожен має перспективу. Тож для перемоги маємо ще більше мобілізуватися, гуртувати наші лави.

Ця влада вже почала сипатися. Поки що це дрібні поступки влади, яка відпускає наших хлопців – уже на волі дванадцятеро активістів Майдану. Щоправда, водночас проти инших заводять нові кримінальні справи. Але нам цих дрібних поступок мало. Звільнено має бути всіх активістів, переслідування має бути припинено щодо всіх учасників акцій протесту в державі. А ті троє – Попов, Коряк і Сівкович – яких відсторонили від виконання обов’язків за криваві дії влади – це далеко не все. Слід покарати всіх – замовників, організаторів і виконавців злочинних дій щодо протестувальників. Тому відставка уряду – гасло, яке залишається актуальним. Крім того, це звільнення всіх політв’язнів та покарання усіх звірів у погонах, хто бив мирних громадян.

Наступне: вимагаємо зміни системи влади та повного її перезавантаження. Нам не потрібна держава, в якій зміняться обличчя керівників і таблички в кабінетах чиновників і на цьому все закінчиться. Необхідна виборність суддів, міліції, аби народ міг відкликати не тільки Президента чи народного депутата, а й будь-кого, хто незадовільно виконує свою роботу. А для цього необхідний новий закон про вибори і нова Центральна виборча комісія. Тільки так ми повністю перезавантажимо усю систему влади в Україні.

Політична криза повинна завершитися нашою перемогою, аби ми відчули гордість за те, що ми – українці! Найважливіше нині – це наш дух, енергія, патріотизм, наша гідність. Саме завдяки цьому ми впевнено йдемо на боротьбу за нашу святу справу!»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Петриківські майстри ...

КОМЕНТАРІ