Кримська міліція вчинила провокацію проти місцевих свободівців

Кримська міліція вчинила провокацію проти місцевих свободівців

15.12.13 17:23 0 10871
Увечері 14 грудня 2013 року по дорозі на Київ кримська міліція затримала голову Кримської організації ВО «Свобода», помічника народного депутата Едуарда Леонова, Олександра Болтяна, який разом з іще одним помічником парламентаря Аркадієм Шараповим прямував до столиці на Майдан. За інформацією Едуарда Леонова, кримським націоналістам намагалися підкинути ніж, аби затримати їх на шляху до Києва.

Народний депутат України Едуард Леонов повідомив: «На посту ДАІ між Кримом та Херсонською областю міліція десятьма машинами заблокувала легкову автівку моїх помічників – голови Кримської організації ВО «Свобода» Олександра Болтяна та Аркадія Шарапова. Одночасно до квартири Аркадія Шарапова у Євпаторії ломилися невідомі, заявляючи, що вони міліціянти і збираються провести обшук. Кримські свободівці просто їхали до Києва на Майдан. У машині вони везли мої особисті речі (продукти, теплі речі тощо). Нападники, погрожуючи пістолетами та автоматами, без належних підстав провели обшук машини та буцімто знайшли ніж, який самі ж підкинули, бо в авто не було будь-яких ножів».

Парламентар наголосив, що ці дії міліції – провокація: «Влада готова піти на будь-який злочин, аби не допусти активістів до столиці. Вони не гребують навіть тим, що підкидають в автомобіль ніж, аби згодом звинуватити громадян у перевезенні зброї».

Як повідомив Олександр Болтян, міліціянти протримали їх на дорозі 3 години, але згодом відпустили: «Мисливський ніж, про який повідомили в міліції, сама міліція намагалася нам підкинути. Але їхня провокація не вдалася».

Нині свободівці вже перебувають у Києві.

Прес-служба Кримської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: збірна ...

КОМЕНТАРІ