На Хмельниччині рятувальники попереджають про можливість падіння бурульок з дахів будівель

На Хмельниччині рятувальники попереджають про можливість падіння бурульок з дахів будівель

16.12.13 12:26 0 737
Снігопади та пониження температури повітря, які спостерігалися впродовж минулого та поточного тижня, наразі припинилися. Сніговий покрив почав танути. Відповідно до прогнозу Українського гідрометцентру, протягом найближчих днів на території України подекуди пройде невеликий сніг із дощем. У нічні години температура повітря опускатиметься до -15 °С, удень коливатиметься в межах +4…-9 °С. Такі перепади температури спричиняють утворення великих бурульок, загрозу падіння яких необхідно своєчасно ліквідовувати.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян бути уважними на вулицях у період утворення бурульок. Особливу небезпеку вони становлять у місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

Тримайтеся подалі від стін будівель. Не заходьте за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності звертайте увагу на наявність на дахах небезпечних утворень.

Водночас усі власники та балансоутримувачі будівель зобов'язані вживати усіх передбачених законодавством України заходів, щоб запобігти нещасним випадкам. Крім того, мешканцям багатоквартирних будинків необхідно звернути увагу на свої лоджії і балкони, де лежить сніг і лід, які можуть створювати небезпеку падіння і травмування громадян.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оновлення 223 округ

КОМЕНТАРІ