Кардинал Гузар студентам на Майдані: Ми горді за вас!

Кардинал Гузар студентам на Майдані: Ми горді за вас!

16.12.13 11:23 0 724
Звернення кардинала Гузара оголосили 15 грудня, зі сцени Євромайдану: «Організуйтеся та старайтеся, щоб перш усього ваш спокійний, серйозний, позитивний голос почули ваші ровесники по цілій Україні». Сам Любомир Гузар через стан здоров’я не зміг прийти на Майдан.

Як повідомляє прес-служба ІГ «Першого грудня», учасник ініціативної групи «Першого грудня» кардинал Любомир Гузар звернувся до студентської молоді, яка вийшла на Майдан, щоб «засвідчити своє переконання в користь встановлення асоціації з країнами і народами Західної Європи». Про це оголосили зі сцени Майдану, бо за станом здоров’я кардинал не зміг прийти безпосередньо, як робив це на попередніх недільних віче.

«Хочу запросити вас, – каже Любомир Гузар до студентів, – використати оцей час вашого побуту на Майдані, щоб ще більше в глибину переконатись про користь асоціації із Західною Європою та утвердитись в переконанні в тому, як наш тісніший зв’язок з Західною Європою допоміг би нам ввести такі зміни, які зробили б наше суспільне життя нормальним».

Він закликав молодь: «Подумайте, як зробити правдомовність, справедливість, взагалі порядність нормами поведінки в усіх обставинах нашого життя. Подумайте, що для політичного, юридичного, економічного, культурного життя мала б жива свідомість гідності та свободи людини. Застановіться, як найкраще можна б ці духовні цінності довести до відома цілого нашого народу, а головно до тих, хто є або хоче бути при владі. Застановіться, як домогтися, щоб ваш голос був почутий».

«Це далеко не проста справа, – підкреслив кардинал Гузар, – бо ті хто залюблений у владу та гроші, уважають вас руїнниками. З прикрістю довідуємося про фізичне знущання над студентами та іншими рафінованими формами морального переслідування. Не бійтеся і не піддавайтеся! Організуйтеся та старайтеся, щоб перш усього ваш спокійний, серйозний, позитивний голос почули ваші ровесники по цілій Україні».

Повний текст звернення кардинала Гузара на сайті ініціативної групи «Першого грудня».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ