Львів'янин після зустрічі з незнайомою бабусею: Євромайдан – це людяність

Львів'янин після зустрічі з незнайомою бабусею: Євромайдан – це людяність

16.12.13 08:37 0 785
«Часто приходять на Євромайдан, бо це такий тренд і треба поставити check-in. Не всі співставляють, що коли переможе Євромайдан, то ми не одразу ж отримаємо євро-стандарти, євро-обслуговування, євро-ввічливість і т. д. Євромайдан – це, насамперед, спілкування та людяність. Ми маємо спершу збудувати європейські цінності у своїх головах, а тоді пхатися із ними до Європейського союзу. За нас того ніхто не зробить».

Такі слова написав у Фейсбуку молодий львів’янин, журналіст Ярема Дух.

Він розповів зворушливу історію, який зараз десятки на Євромайдані у Києві.

«Нині біля інфоцентру стояла старенька бабуся і ніби не насмілювалася підійти. Тому я підійшов і спитав, чи їй чимось допомогти.

Бабця почала російською мене і всіх жаліти – як то ми такі молоді тут мерзнемо, як тут страшно, як ми ризикуємо. І почала плакати. Я став втішати, що то тільки по телевізору так страшно виглядає. А вона: "Та от у мене перестав показувати телевізор, то я до вас приїхала з Ірпеня". До відома – це 20 хвилин маршруткою і 30 хвилин на метрі. А бабці 73 роки.

Тут я звернув увагу, що в бабці порвані рукавиці. Вона була охайно і чисто вдягнута – за модою 70-80-х, звісно, але пристойно. Виявилося, що рукавиці вона не може зашити, бо вже погано бачить зблизька. "Але вони добре гріють, то для чого переживати?". А рукавички такі собі – матерчаті, думаю вони не дуже гріють.

Бабця попрощалася і сказала, що піде погуляти площею. Я кинувся до нашого намету – ви ж певне знаєте, що багато жертвують одягу, навіть у нас лежить трохи різного. Я вибрав нову пару чорних рукавиць і побіг доганяти бабцю.

Коли я їй віддавав рукавиці, вона знову заплакала і навідріз відмовлялася їх взяти. То було тяжко дивитися і я її обійняв. Трохи розговорилися і познайомилися – Людмила Тимофіївна все життя працювала на Київському хлібозаводі. «Я вами дуже пишаюся, діти – хай вам помагає Бог», - сказала вона на прощання.

Я це написав до того, що часто приходять на Євромайдан, бо це такий тренд і треба поставити check-in. Не всі співставляють, що коли переможе Євромайдан, то ми не одразу ж отримаємо євро-стандарти, євро-обслуговування, євро-ввічливість і т. д. Неодноразово бачив, що десь зовсім близько коло Євромайдану якійсь людині чи кров з носа тече, чи їй зле і вона присіла, або неприродно скрутилася. І я, чи мої друзі, коли підходимо спитатися, в чому справа, є п’ятими-десятими-п’ятдесятими з тих, хто там проминув – із десятків, які явно тьопають на Євромайдан кричати про зека-банду-геть.

Я до того, що Євромайдан – це, насамперед, спілкування та людяність. Ми маємо спершу збудувати європейські цінності у своїх головах, а тоді пхатися із ними до Європейського союзу. За нас того ніхто не зробить», - поділився Ярема Дух.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Андрій Іллєнко: «У 223-му ...

КОМЕНТАРІ