Уживання сили дискредитує ідею діалогу, - глава УГКЦ про розгін Майдану

Уживання сили дискредитує ідею діалогу, - глава УГКЦ про розгін Майдану

16.12.13 10:15 0 706
13 грудня, відповідаючи на питання ведучого політичного спецпроекту «Люстрація» на телеканалі ZIK Антона Борковського, чи українська влада готова йти на поступки, глава Української Греко-католицької церкви Блаженніший Святослав відповів: « для усього суспільства, зокрема релігійного, абсолютно неприйнятним є вживання сили, як якогось способу вирішення суспільних проблем. Тому всі церкви одностайно закликають вести діалог. Чи така готовність є з боку влади!? Ми мусимо це побачити, - поки що президент закликає до діалогу й круглих столів. Але, на жаль, з одного боку ми бачимо таку відкритість, а з іншого боку, буквально в той самий день, ми знов побачили насильство на Майдані. Отож, уживання сили дискредитує ідею діалогу між різними частинами нашого суспільства. Але, я переконаний, що за всяку ціну ми повинні протистояти силі і бути відкритими до діалогу».

На уточнення Антона Борковського, чи Блаженнійший Святослав бачить шанси досягнути порозуміння і де межа здорового компромісу, глава УГКЦ зазначив, що відповіді досі нема.

«Шанси, думаю, завжди є, коли є обопільне прагнення. Наразі можу сказати, що прагнення вирішити ту кризову ситуацію мирний шляхом є. І тому є і шанс. Чи можна йти на компроміси!? Думаю, потрібно шукати різного роду взаємопорозуміння і компроміси, але є певна межа. Межею компромісу є моральний закон, 10 Божих Заповідей. За цей закон ми не можемо переступати. Йти на компроміси, тобто торгувати Божими Заповідями ніхто не має права. Ми, як священнослужителі, є служителями Божого Закону, а не його господарями».

Сам ефір «Люстрації» було присвячено пошукам порозуміння між владою та опозицію на тлі нещодавніх судових справ проти активістів Євромайдану.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: у ...
Наступна новина: У Німеччині повідомили ...

КОМЕНТАРІ