Імовірні провокації можуть похитнути мирну стійкість людей, - психологи

Імовірні провокації можуть похитнути мирну стійкість людей, - психологи

16.12.13 09:10 0 791
Психологи відзначають: учасники Євромайдану зараз перебувають у стабільному, врівноваженому стані. Проте ймовірні провокації у майбутньому можуть негативно позначитися на бажанні "мирного" протесту. Та головним чином організм людей відреагує на пережите напруження після завершення Майдану.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» на телеканалі ZIK.

«Люди піднялися, тому що було піднято руку на дітей. Саме прагнення захистити найцінніше сколихнуло найглибші відчуття й переживання у народу», - розповіла керівник телефону довіри, психотерапевт Ольга Ришковська.

«Народ доведений до відчаю. А головна причина вибуху у 2013 році в тім, що наше суспільство почало себе самоусвідомлювати як громадянське», - зазначив психотерапевт Сергій Рослюк. До речі, саме через народне обурення діями правоохоронців, радше за все, цьогоріч не буде святкування дня міліції. Принаймні таку думку висловив голова Львівського відділення Міжнародної поліцейської асоціації Василь Рябошапко.

Зараз, спостерігаючи за Євромайданом, експерти кажуть, психологічний стан протестувальників - нормальний. Проте ймовірні провокації у можуть похитнути мирну стійкість людей.

«Але ми не знаємо, як завершиться Майдан. Саме по його завершенні організм відреагує на стрес та напруження, які довелося витримати: дійсно можуть бути і психологічні стресові розлади і посттравматичні, загострення внутрішніх хвороб», - резюмував психотерапевт Сергій Рослюк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В ПАР відбувається ...

КОМЕНТАРІ