Про податкове законодавство розповідали головам садівничих товариств

Про податкове законодавство розповідали головам садівничих товариств

16.12.13 14:00 0 1133
Чернівецькі податківці систематично проводять семінари з актуальних питань податкового законодавства. Цього разу, податківці завітали до представників садівничих товариств нашого міста, щоб ознайомити їх з основними положеннями податкового законодавства.
Як зазначила у своєму виступі в.о. начальника ДПІ у м. Чернівцях Ольга Шапошникова: «Необхідність такого семінару спричинена численними звернення як голів садівничих товариств, так і простих членів до органів Міндоходів щодо роз’яснення питань порядку подання податкової звітності цією категорією платників, сплати земельного податку, механізму застосування пільг, тощо».
«Такі зустрічі допомагають головам садівничих товариств нашого міста дотримуватись податкової дисципліни і, відповідно, своєчасно звітувати та сплачувати податки, а це дуже важливо. Адже представники садівничих товариств, у переважній більшості, люди поважного віку, яким не так просто слідкувати за змінами у податковому законодавстві», - зауважила керівник Чернівецької обласної спілки садівничих і городничих товариств Марія Ротар.
Заступник начальника управління оподаткування та контролю об’єктів та операцій Юлія Гросу звернула увагу присутніх, що наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2013 N 37 затверджене Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, яке набрало чинності з 12.03.2013 року. Даним Положенням введено нову ознаку неприбутковості: 0018 - садівничі та гаражні кооперативи або товариства, утворені в порядку, визначеному законом (підпункт "з" пункту 157.1 статті 157 розділу III Податкового Кодексу України). Ознака неприбутковості 0011 для садівничих товариств втратила чинність. Отже, садівничим товариствам необхідно отримати ознаку неприбутковості відповідно до вимог пункту 2 розділу ІІІ Положення. Для цього необхідно подати до ДПІ у м. Чернівцях: реєстраційну заяву за формою 1-РН, згідно з додатком 1 до цього Положення, копії установчих документів а також оригінал попереднього рішення про включення до Реєстру.
Начальник інформаційно – комунікаційного відділу Наталія Бальон висвітлила практичні аспекти адміністрування земельного податку. Зокрема, посадовець з’ясувала для присутніх, що громадяни, які приватизували земельні ділянки у садівничих товариствах, крім тих, кому надані пільги по земельному податку згідно із статтею 281 Податкового кодексу, самостійно сплачують земельний податок до бюджету. За земельні ділянки загального користування, які знаходяться у власності товариства, земельний податок до бюджету сплачуватиметься товариством.
І на завершення податківці розповіли про переваги подання звітності через Інтернет, зокрема, відсутність черг та можливість надання декларацій у любий зручний час, про отримання електронного ключа та спеціального програмного забезпечення.
Семінарська форма навчання та спілкування працівників інспекції та платників податків є надзвичайно ефективною, адже дозволяє платникам не тільки ознайомитись з певними аспектами податкового законодавства, а й отримати відповіді на актуальні запитання від спеціалістів.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Зустріти Новий рік у ...
Наступна новина: Українські та польські ...

КОМЕНТАРІ