Олег Тягнибок: «Війни проти свого народу не виграв жоден диктатор»

Олег Тягнибок: «Війни проти свого народу не виграв жоден диктатор»

16.12.13 14:05 0 753
«Ще трохи знущання з народу, ще трохи витирання ніг об українців – і люди просто на вулиці чинитимуть самосуд над чиновниками. Ми їх попереджаємо: якщо вони не одумаються, то в них будуть дуже великі проблеми – не можна жартувати з народом. Пам’ятайте, владо: війни проти свого народу не виграв ніхто з чиновників, ніхто з диктаторів. Не дратуйте людей!» – заявив Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, виступаючи 16 грудня на Майдані Незалежности.

Під час свого виступу очільник «Свободи» також розповів громаді про візит лідерів опозиції до Генерального прокурора Віктора Пшонки. Олег Тягнибок повідомив, що вони передали Пшонці вимоги Майдану та застерегли від зволікання із розслідуванням безчинств «Беркута» та покаранням тих, хто віддавав та безпосередньо виконував накази по-звірячи бити мирних мітингувальників у ніч на 30 листопада.

Свободівець заявив, що Генеральна прокуратура не хоче карати винних і намагається покривати офіцерів «Беркута», безпосередньо причетних до побиття протестувальників: «Коли ми говорили з Генпрокурором та вимагали покарати офіцерів, які безпосередньо на Майдані Незалежности віддавали наказати бити людей, то почули у відповідь, що не можливо встановити їхні особи, бо ті були в масках. У нормальних країнах на касках та шевронах спецпризначенів написано їхні номери. Однак у нашій державі цього немає.

Але навіщо нам такий «Беркут»? Вони б’ють людей, замість того, аби виконувати свої безпосередні обов’язки. Зараз не можна відпустити дітей на вулицю, бо міліція, яка би мала їх захищати, є найпершою загрозою їхньому життю та здоров’ю. Якщо маємо таку ситуацію, то слід взагалі ліквідувати такий спецпідрозділи міліції, як «Беркут». Однак, усвідомлюючи необхідність його існування для попередження різноманітних можливих терористичних актів, стверджуємо: потрібно повністю змінити особовий склад «Беркута», аби там працювали инші, адекватні хлопці. Ба більше, з ними слід постійно здійснювати психологічну роботу. Генпрокурор нині розповідав, буцімто дії «беркутівців» – це відповідь на провокації. А якщо і були провокації, то що це за «Беркут», який їм піддається? Вони мають із холодними розумом виконувати свої обов’язки – захищати український народ».

Також лідер українських націоналістів зазначив, що разом із иншими керівниками опозиційних фракцій не пішов на Погоджувальну раду, бо насправді присутні там нічого не вирішують. Адже все залежить лише від однієї особи – Януковича.

Окрім того, Олег Тягнибок окреслив громаді ситуацію, що склалися в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №223, де напередодні відбулися перевибори до Верховної Ради: «Те, що відбувається там, – це тотальне фальшування результатів волевиявлення. Одразу по завершенні голосування в Шевченківському районі Києва було оприлюднено дані екзит-полу, який засвідчив перемогу свободівця Юрія Левченка над провладним кандидатом Пилипишиним із розривом у 17%. Однак уже зараз, коли опрацьовано понад 2/3 протоколів із мокрими печатками ОВК малює фактично повністю протилежні результати. Команда провладного кандидата застосовувала в окрузі різноманітні фальсифікації: скуповувала голоси, прописувала «мертвих душ», організовувала «каруселі», звозила «тітушків» тощо. Така ж ситуація практично в усіх инших «проблемних» округах. Тому ми не будемо визнавати сфальшованих результатів голосування. Окрім того, бачимо, що влада не бажає врегулювання ситуації мирним шляхом. Усі ці «круглі столи», про які вони говорять, – це фікція, попри їхні заяви про бажання законного способу врегулювання ситуації. Влада хоче війни? – Вона її отримає».

«Я хочу налаштувати вас на дуже серйозну боротьбу. Ми тут стоїмо, аби на нашій землі до нас не ставилися, як до худоби. В державі мають бути правила, що визначатимуть права і обов’язки влади і громади, а також чесні незалежні суди, які зможуть встановити правду. Нині ж у державі є повна узурпація влади та чиновники, які безперестанку крадуть і думають, що Бога за бороду схопили. Тому наше завдання – стояти і боротися. Вони думають, що ми не витримаємо. Вони пробували нас силою, однак їм цього не вдалося. Вони ще будуть пробувати нас силою, проте їм це теж не має вдатися. Бо навіть якщо вони із застосуванням війська та МВС захочуть розігнати Майдан, то наступного дня тут буде в рази більше людей – ми не вступимося й будемо боротися до повної перемоги», – підсумував лідер «Свободи».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: Віктор Рахміль: Інтереси ...

КОМЕНТАРІ