Співпраця з Китаєм може дати суттєвий імпульс розвитку економіки України - експерт

Співпраця з Китаєм може дати суттєвий імпульс розвитку економіки України - експерт

16.12.13 17:14 0 747
Виконавчий директор міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що домовленості Президента України Віктора Януковича з керівництвом Китаю про 8 мільярдів доларів інвестицій в українську економіку можуть стати істотним поштовхом для розвитку вітчизняної економіки. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ

«Будь-яка можливість отримати інвестиції чи будь-яка можливість, наприклад, з точки зору можливого переміщення частини китайського виробництва на територію України - це все було б вкрай корисним. Складно зараз оцінити розміри цього ефекту, але якби йшлося про інвестиції з боку Китаю, навіть кілька мільярдів доларів протягом три-п'ятирічного періоду, це був би істотний імпульс для розвитку економіки і, до речі сказати, у Китаю в реальності є ці гроші», - зазначив експерт.

На його думку, взагалі інвестиції дуже важливі для України, в тому числі і з точки зору доведення виробництва до тих технічних і регламентних норм, яких вимагає Угода про асоціацію з ЄС.

Експерт вважає, що Україні випав унікальний шанс - налагодити стратегічну співпрацю з Китаєм, для якого наша країна насправді становить великий інтерес, адже через неї пролягає Великий шовковий шлях, вона може стати містком між Європою та Піднебесною.

«Україна фактично лежить на так званому Шовковому шляху. Тому з цієї точки зору я б очікував потенційно інтерес не просто в кредитуванні… Я б очікував від Китаю, скажімо, можливих інвестицій на територію України , метою яких було б виробництво продукції, яка потім би реалізовувалася на території ЄС. Чому ? Тому що проти Китаю використовується маса обмежувальних бар'єрів з боку європейців, у тому числі і нетарифного характеру. І тому в цілому Китай зацікавлений був би у переміщенні частини своїх майданчиків на територію Центрально-Східної Європи. Україна , на мій погляд, найбільш повно відповідає тим вимогам , які перед собою ставить Китай», - підсумував Устенко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ткач: На довиборах влада ...
Наступна новина: У Львівській обласній ...

КОМЕНТАРІ