Завдяки Майдану в Москві суттєвих домовленостей з Януковичем не підпишуть - Уманський

Завдяки Майдану в Москві суттєвих домовленостей з Януковичем не підпишуть - Уманський

16.12.13 17:16 0 757
Росія не сприйматиме Януковича як самостійного суб’єкта прийняття рішень у країні допоки продовжується Майдан, і це одна з причин, чому 17 грудня в Москві не буде підписано ніяких суттєвих домовленостей. Про це заявив представник Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Ігор Уманський.
«Судячи із заяв спікера парламенту Рибака та прем’єра Азарова, під час візиту Януковича до Москви нібито не планується підписання жодних документів пов’язаних зі вступом до Митного союзу. Разом з тим у пресі з’являлася інформація про доручення на останньому засіданні уряду опрацювати можливе приєднання до декількох положень угоди про Митний союз. Було анонсовано, що Україна готова долучатися до двох-трьох угод: щодо боротьби з тероризмом і так ін. Втім, на мою думку, у Москві не відбудеться підписання якихось серйозних документів», - зазначив він.
На думку Уманського, у цьому контексті важливу стримуючу роль відіграють масові протести, і Янукович змушений їхати на переговори до Путіна з «основою у вигляді Майдану».
«Разом з тим вже була озвучена інформація, що Росія надасть Україні певні кредитні кошти. Навряд чи це буде той обсяг, на який розраховує українська влада. Мова буде йти про надання позики НАК «Нафтогаз» з метою спокійного проведення опалювального сезону, забезпечення розрахунків за спожитий газ і т.ін. Фактично це ті кошти які відразу ж повернуться назад до Росії. Певним чином це поліпшить ситуацію з розрахунками та зніме напругу в газовій сфері, але не бачу підстав для Росії надавати Януковичу якісь більш суттєві кошти», - підкреслив він.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12141
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській обласній ...
Наступна новина: Юрій Левченко: «Ці вибори ...

КОМЕНТАРІ