Юрій Левченко: «Ці вибори ми не визнаємо, бо влада нахабно їх сфальшувала. На ці безчинства відповідь має дати Майдан!»

Юрій Левченко: «Ці вибори ми не визнаємо, бо влада нахабно їх сфальшувала. На ці безчинства відповідь має дати Майдан!»

16.12.13 17:16 0 713
«З межигірською бандою чесних виборів в Україні бути не може. Те, що ми отримали в столиці та на решті округів, де 15 грудня відбувалися повторні вибори до парламенту, – чергова ілюстрація того, чому люди вийшли на Майдан – вони зрозуміли, що цю банду треба гнати з України геть. Протест можна припинити тільки тоді, коли режим остаточно впаде, уся вертикаль – від Президента до голови райдержадміністрації. Вибори у 223-му окрузі ми не визнаємо! З цієї ночі маємо корисний урок – в Україні не буде майбутнього, поки державою керує влада, якій наплювати на волевиявлення українців. Зараз треба закцентуватися на Майдані й стояти тут до перемоги та цілковитого повалення режиму». Про це 16 грудня 2013 року під час брифінгу в Штабі національного спротиву заявив кандидат від опозиційних сил до Верховної Ради України у 223-му виборчому окрузі свободівець Юрій Левченко, розповідаючи журналістам про перебіг учорашніх виборчих перегонів.

Націоналіст наголосив, що таких фальсифікацій, до яких вдалася влада на цих виборах, у державі ще не було. Можна було припустити, що режим у київському окрузі бодай намагатиметься зберегти видимість легітимности виборчого процесу, однак виявилося, що владі наплювати на вибір громадян. За словами націоналіста, ці дії є показово цинічними, бо вчора влада показала киянам, що навіть у столиці, де в них немає підтримки, вона робитиме що захоче, не зважаючи на думку громади.

Юрій Левченко зазначив: «На окрузі були нечувані фальсифікації, томи результатів ми не визнаємо. Напередодні в нас була інформація, що штаб провладного кандидата діятиме абсолютно по-бандитськи – їхні голови комісій елементарно оголошуватимуть результати, які були написані «нагорі», а комісії, в яких вони мали абсолютну більшість, просто голосуватимуть за ці результати. Одночасно у кожну комісію було введено 10–15 «тітушків» і ще на вулиці чергувала так ж кількість бойовиків, які мали підтримувати ці результати у силовий спосіб. Так воно, власне, і сталося у більшості комісій. Для прикладу, дільниця №800992, де більшість б’юлетенів висипали в одну велику купу, після чого голова комісії став над цими б’юлетенями і просто розкидав їх між кандидатами, не оголошуючи при цьому, за кого віддано голос. Ту кількість б’юлетенів, які нібито були за Пилипишина, їхні члени комісії підрахували і там виявлялася зовсім неправдоподібна цифра. Наші представники комісії вимагали здійснити перехресний перерахунок, однак голова комісії заявив, що він… не довіряє членам комісії від опозиції (!), мовляв, вони псуватимуть б’юлетені. Після цього фарсу комісія більшістю голосує за спотворений результат – і все закінчено. І така ситуація була у переважній більшості комісій у 223-му окрузі.

Зауважу, що на тих дільницях, де Пилипишин рік тому отримував 300-400 голосів, нині йому «малювали» 800. Показово, що инші кандидати, які отримували дуже малу кількість голосів, менше одного відсотка, їхні б’юлетені просто підкидали до пилипишинських. Андрій Мохник, який перебував на одній із дільниць, домігся перерахунку, і виявилося, що більше 30 голосів, які буцімто були за Пилипишина, насправді належали иншим кандидатам! Перерахунку вдалося домогтися лише через те, що там перебував парламентар, і там, де були наші депутати (26 дільниць), – там або я переміг, або 20-30 голосів відрив Пилипишина. А там, де не було депутатів, відбувалася тотальна, нахабна фальсифікація!»

Націоналіст також назвав инші грубі порушення: на більше ніж 30 дільницях по кілька разів вимикали світло; у багатьох дільницях висіла агітація за Пилипишина; на великій кількості дільниць ще вдень голови комісій, секретарі наперед заповнювали протоколи з підписами членів комісій; на 90% комісій були люди зі списками, які відмічали осіб, що голосували, після чого їх викреслювали зі списків та «висловлювали подяку»; відбувалися тотальні підкупи на студентських дільницях – туди приходили студенти групами по 10–20 осіб, і таких груп на комісіях було щонайменше 10–20, які всі організовано в одну урну кидали б’юлетені за Пилипишина, і це все зафіксовано на фото.

«Насправді це «виборами» назвати не можна – це фарс, бо коли екзит-пол показує перевагу у 17%, а це по факту десять тисяч голосів, і в результаті ми отримуємо відставання на півтори тисячі – це очевидна фальсифікація, яку здійснили завдяки провладним головам комісій і більшості цих виборчих комісій», – заявив Юрій Левченко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ