Олег Тягнибок: «Довибори у п’яти округах – це генеральна репетиція фальсифікації президентських виборів»

Олег Тягнибок: «Довибори у п’яти округах – це генеральна репетиція фальсифікації президентських виборів»

16.12.13 17:17 0 742
«Опозиція вимагає від влади негайно притягнути до кримінальної відповідальности організаторів та учасників масових фальсифікацій результатів волевиявлення у п’яти «проблемних» округах. Фальшування мали тотальний характер, вони вкотре засвідчили брутальну зневагу режиму Януковича до права народу на вільні вибори. І сьогодні влада несе повну відповідальність за розгул свавілля під час виборів», – заявив 16 грудня 2013 року лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву.

Очільник «Свободи» зазначив:

«Влада використала весь арсенал маніпуляцій, фальсифікацій та адміністративного тиску. Так звані «правоохоронці» абсолютно не реагували на масове і неприховане скуповування голосів, пресловуті «каруселі», які повсюдно фіксували біля виборчих дільниць, неприхований прямий підкуп виборців на користь кандидата від влади, масова приписка «мертвих душ» у 223-му окрузі, екстремальне збільшення тих, хто проголосував на спецдільницях... Тому результатів цих виборів ніколи не визнає суспільство і не має права визнавати влада. Ми вимагаємо негайної реакції правоохоронців і ЦВК на ті очевидні факти!

Влада, не зважаючи на увагу і попередження міжнародних інституцій, зрештою, на різку реакцію суспільства і Майдану на те, що відбувається в державі, свідомо і з особливим цинізмом сфальшувала вибори. Це виклик усім і сигнал, що режим, ігноруючи волю громадян, робитиме так, як вважає за потрібне. Можливо, влада настільки зухвало демонструє свою зневагу до народу, до Закону, постійно намагається грати м’язами, щоби задемонструвати свою «силу» перед візитом до Путіна.

І це сигнал, що демократичні вибори в нашій державі за цього режиму неможливі. Це генеральна репетиція фальсифікацій президентських виборів, дочасних або чергових. Тому громада має сказати своє слово і захистити свої права!»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ