Влада займає відповідальну позицію в ситуації політичного протистояння - Погребинський

Влада займає відповідальну позицію в ситуації політичного протистояння - Погребинський

16.12.13 17:18 0 743


Влада займає відповідальну позицію і щодо відтермінування підписання Угоди з ЄС, і в ситуації політичного протистояння - вважає директор Київського центру політичний досліджень і конфліктології Михайло Погребинський. Про це він сказав в ефірі програми «Важливо. Тиждень» на телеканалі БТБ. Експерт зазначив, що якби влада погодилася підписати Угоду з ЄС, яка була, за його словами, некоректно складена, то Україну очікували б набагато більші суспільні потрясіння, ніж є зараз.

«Якби (Президент) підписав, це означало б подальше падіння промислового виробництва на Сході і Півдні країни. Ми мали б кожного тижня тисячі звільнених людей і це могло б стати приводом для мотивації, рішучої мотивації людей зі Сходу, прийти сюди і стукати досить радикально, як це вже колись було... Ці люди можуть бути досить радикальні , просто поки що вони сподіваються, що їх проблеми будуть вирішуватися», - зазначив він.

Він задався питанням: що було б, якби при владі були нинішні опозиціонери і Угоду було б підписано? «І кожного тижня ми мали б все більше і більше безробітних, і що б вони робили, оскільки грошей в державі немає? Піти, як хоче Яценюк: давайте погодимося на умови МВФ. Мало того, що люди були б без роботи, - їх би ще примусили платити втричі більше за воду,газ і т д. І що було б з тим Яценюком і Кличком, якби сюди прийшли люди, які б не мали чим годувати своїх дітей?», - зазначив він.

При цьому політолог застерігає: шлях конфронтації може взагалі привести до загибелі Української держави - і треба використати всі мирні шляхи подолання кризи. Він зазначив, що під час засідання круглого столу за участю Президента , всі сторони змогли висловитися відкрито. Інша річ, за його словами, що у опозиції нема конкретного плану дій.

«Сподіваюся, що ми будемо потроху шукати навпомацки цей шлях (цього) тижня», - зазначив експерт. «Я слухаю, що говорять на одному Майдані, на іншому і я бачу, що можливість пошуку такого виходу існує і треба цим скористатися якомога швидше», - зазначив він.

При цьому він висловився проти залучення до перемов між сторонами-суперниками заангажованих іноземних політиків, маючи на увазі європейців та американців, які виступають на боці Євромайдану. «Ті,що їздять до нас, - вони абсолютно заангажовані», - зазначив він і додав, що ці люди проти відповідальної позиції, яку займає влада. «Сьогоднішня відповідальна позиція - це саме та, яку зайняла сьогоднішня влада», - вважає експерт.

Він зазначив, що після поїздки Президента до Москви, де будуть підписані секторальні угоди з Росією, владі варто пояснити народу переваги від домовленостей і спростувати очевидну річ, що про жодне входження до Митного союзу не йдеться.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ