«Переформатований» уряд так само не залежатиме від парламенту і суспільства - Мусіяка

«Переформатований» уряд так само не залежатиме від парламенту і суспільства - Мусіяка

16.12.13 17:19 0 757
Незалежно від того, яка доля чекає на уряд – чи відбудеться його переформатування без відставки, чи буде оголошена відставка та формування нового уряду, він все одно працюватиме в рамках авторитарної системи влади, а отже ніяким чином не залежатиме від парламенту та перебуватиме поза впливом з боку суспільства. Про це заявив представник Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Віктор Мусіяка.
«Єдиний прийнятний варіант відставки уряду – якщо це питання буде поставлене, як форма відповідальності за те, що відбулося на Майдані, неспроможність вирішити питання, пов’язані з євроінтеграцією і т.ін.», - зазначив він.
Водночас, на думку Мусіяки, для опозиції немає ніякого сенсу у відставці уряду до тих пір, поки не буде відновлено конституційний лад в Україні.
«Можливість і важелі для відновлення конституційного ладу в Україні, після того як у 2010-му році Конституційний суд прийняв антиконституційне рішення і відновив Основний закон зразка 1996-го року, може дати переформатування парламентської більшості. Лише після відновлення конституційного ладу опозиція може взяти участь у формуванні уряду та брати відповідальність за справи у державі», - підкреслив він.
За словами Мусіяки, переформатування більшості у Верховній Раді залежатиме від того, як будуть реагувати на те, що відбувається в країні, регіонали, а також комуністи, у яких власна позиція щодо цього питання. Відомо, що фракція КПУ не проти поставити питання про відставку уряду.
«Все залежить від того, чи відчувають відповідальність перед суспільством ті ж самі депутати від Партії Регіонів, які багато в чому орієнтуються на економічну складову. Власне тому, можливість таких змін залежить і від результатів візиту Януковича до Москви», - зазначив він.
Нагадаємо, що згідно повідомлень у ЗМІ, фракція Партії регіонів вимагає від прем'єра Миколи Азарова змінити склад уряду на 90%.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12142
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новини ДПІ у м. Чернівцях

КОМЕНТАРІ