Standard & poor's оцінив кредитоспроможність ПриватБанку вище України

Standard & poor's оцінив кредитоспроможність ПриватБанку вище України

16.12.13 17:50 0 805
Standard & poor's присвоїв ПриватБанку довгостроковий кредитний рейтинг “B-”, власна кредитоспроможність банку SACP оцінена на рівні (“B+”) - на 2 значення вище суверенного рейтингу, враховуючи лідируючі позиції на ринку, високу якість активів і адекватні показники ліквідності.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's присвоїло українському ПриватБанку довгостроковий кредитний рейтинг “В-” і короткостроковий “З” за міжнародною шкалою. Як повідомляється в прес-релізі агентства, рейтинги ПриватБанку відображають його домінуюче становище на українському ринку і серед найбільших банків СНД, високу якість активів і «адекватні» показники ліквідності.

При цьому рейтингове агентство Standard & Poor's оцінило характеристики власної кредитоспроможності банку (SACP) на рівні «В+», що на 2 позиції вище суверенного рейтингу.

Експерти Standard & Poor's відзначають більш високі темпи зростання, кращу якість активів (частка проблемних кредитів у портфелі банку 5,1%), більш високу прибутковість і рівень стійкості в період криз, а так само більш низький рівень кредитних концентрацій ПриватБанку в порівнянні з середніми значеннями по банківській системі і порівнюваними банками в Україні.

У повідомленні S&P висловлюється впевненість, що ПриватБанк має хороші можливості для збереження лідируючого становища в українській банківській системі завдяки модернізації технологічних процесів та впровадження інноваційних продуктів.

Рівень довгострокового кредитного рейтингу ПриватБанку “В-” за методологією Standard & Poor's стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті. «Негативний» прогноз рейтингів відображає, головним чином, прогноз по суверенних рейтингах України та може бути переглянутий на «Стабільний» за умови послаблення тиску, пов'язаного з потребами уряду України в зовнішньому фінансуванні.

Прес-офіс ПриватБанку в Рівному
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: Експерт: Гривня - одна з ...

КОМЕНТАРІ