Експерт: Гривня - одна з найбільш стабільних грошових одиниць у світі

Експерт: Гривня - одна з найбільш стабільних грошових одиниць у світі

16.12.13 19:58 0 821
Відомий фінансист Андрій Оністрат вважає, що українська гривня демонструє один із найвищих рівнів стабільності у світі. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі журналістам каналу БТБ.

«…Я не знаю, що може бути більшим показником стабільності, ніж 4,5 роки один і той же курс, який коливається, умовно кажучи, на 2% протягом 4,5 роки. А так коливання значно більші - вони в десятки відсотків протягом незначного періоду, наприклад трьох місяців. Більш стабільної валюти я просто не знаю», - наголосив фінансист.

Він також переконаний, що фінансовий сектор не зазнав відчутного впливу політичної ситуації і в порівнянні з кризою в 2008 році зараз ситуація в банківській системі на порядок стабільніша. При цьому експерт віддав належне Нацбанку України за підтримання стабільності у фінансовій сфері. «Нацбанк достатньо швидко прийняв рішення про надання рефінансування більшості українських банків - це їх задовольнило», - зазначив він.

Він також переконаний, що гривня й надалі буде стабільною, і застеріг громадян від невиправданих переведень гривневих депозитів у валютні.

«Я вважаю, що не варто людям (забирати гривневі депозити чи переводити в доларові), тому що це втрата перш за все. По-перше, це страх. Якщо в тебе страх перевершує здоровий глузд, то забрав депозит і не отримуєш відсотки», - сказав він і додав, що при переведенні гривневого депозиту в доларовий вкладник так само втратить.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Standard & poor's оцінив ...
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів в ...

КОМЕНТАРІ