Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

16.12.13 19:59 0 842
Майже на 20 відсотків зросла сума готівкових операцій через РРО на Прикарпатті

Загальна сума продажу за готівкові кошти, зареєстрована через реєстратори розрахункових операцій, в цілому по області з початку цього року складає 7143 млн.грн., що на 718 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомив начальник управління податкового та митного аудиту Головного управління Міндоходів в області Богдан Капущак. Це результат запровадження електронного звітування з початку цього року, вважає посадовець.

Нагадуємо, за допомогою новітніх технологій звітність по касових апаратах автоматично передається до органів Міндоходів. Завдяки чому економиться час і кошти підприємців, а також зменшується кількість їх перевірок.

З 1 січня 2014 року за неподання звітності про використання РРО в електронній формі до користувачів касових апаратів будуть застосовуватися штрафні санкції. До цього часу можна придбати нову касову техніку, з повним переліком якої, що включена до Державного реєстру, можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Міндоходів за адресою: http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.



На Івано-Франківською митницею Міндоходів зменшено проведення митних оглядів

З початку року тут спостерігається спрощення митних формальностей, передусім значне зменшення кількості митних оглядів.

Загалом, з початку 2013 року, під час митного оформлення товарів з поданням митної декларації, проведено 1399 митних оглядів. Це становить 3,3 відс. від загальної кількості оформлених митних декларацій. Зокрема, в митному режимі експорту – 0,5 відс. митних оглядів та 6,2 відс. – в режимі імпорту. Порівнюючи з відповідним періодом минулого року, це в 4,5 рази менше (6405 митних оглядів за 11 місяців 2012 року).

Фахівцями митниці, відповідно до вимог ст. 256 Митного кодексу, у 2258 випадках відмовлено у митному оформленні товарів, що становить 5,1 відс. загальної кількості митних декларацій, яких з початку року подано 54907 штук.

Нагадаємо, що митні огляди проводяться лише за наявності підстав, визначених статтею 338 Митного кодексу України, та/чи постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України».



Міндоходів області: Пересилання алкогольних напоїв в міжнародних поштових відправленнях заборонене

Забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, що підпадають під визначення 1- 24 груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, які переміщуються (пересилаються) на адресу громадян, крім продуктів харчування загальною вагою не більше 10 кілограмів в упаковці виробника.

Зокрема, до таких товарів відносяться живі тварини, зернові культури, алкогольні і безалкогольні напої та оцет, тютюн і промислові замінники тютюну та інші.

Дана норма визначена п. 6 ч. 1 ст. 235 Митного кодексу України від 13.03.2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експерт: Гривня - одна з ...
Наступна новина: Заслужений журналіст ...

КОМЕНТАРІ