На Хмельниччині 16 днів проти гендерного насильства

На Хмельниччині 16 днів проти гендерного насильства

17.12.13 11:10 0 796
З 25 листопада по 10 грудня в Україні пройшла акція «16 днів проти гендерного насильства», приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок. Мета акції — привернути увагу громадськості до двох актуальних проблем: попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізації діяльності громадських об’єднань і державних установ з метою попередження насильства, захисту прав жінок та чоловіків в Україні.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей Хмельниччини активно долучилися до проведення акції. У кожному районі області працівники підрозділу взяли участь в засіданнях Координаційних рад з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми, у яких прийняли участь також фахівці соціальної роботи, служби у справах дітей, представники управління соціального захисту населення райдержадміністрацій та інші зацікавлені державні відомства.

Під час обговорення підіймалися питання щодо соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, зменшення ризиків вчинення насильства в родинах. У багатьох районах на засідання були запрошені члени неблагонадійних сімей, яким роз’яснювалися вимоги Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» з метою недопущення вчинення ними протиправних дій, зокрема жорстокого поводження відносно дітей.

Окрім того, працівники підрозділів КМСД в рамках акції провели тематичні зустрічі у навчальних закладах з батьками та учнями, в ході яких звернули увагу на недопущення скоєння правопорушень у сімейному середовищі. Також міліціонерами здійснено профілактичні бесіди з особами, які перебувають на обліку в КМСД за скоєння насильства в сім’ї.

СКМСД УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ