На Хмельниччині ліквідовано заборгованість зі страхових виплат та підвищено пенсії

На Хмельниччині ліквідовано заборгованість зі страхових виплат та підвищено пенсії

17.12.13 08:57 0 723
Із закінченням календарного року та наближенням новорічно-різдвяних свят дедалі пильнішим стає контроль за нарахуванням усіх виплат соціального спрямування, в першу чергу незахищеним верствам населення. відбулася всеукраїнська відео-селекторна нарада під головуванням Міністра соціальної політики Наталії Королевської.

Делегацію Хмельницької області очолив перший заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко. За словами міністра, через непросту економічну ситуацію в останні місяці були певні затримки зі страховими виплатами громадянам. «Однак, незважаючи на труднощі, ми в основному вирішили цю проблему. З 9 по 13 грудня казначейство перерахувало понад 2 млрд. 200 млн. грн. страхових виплат. Основні борги ліквідовано. Це означає, що протягом цього тижня люди мають одержати належні їм кошти», – сказала вона.

Таким чином, ліквідована заборгованість, що виникла на 1 грудня із виплат за лікарняними, по вагітності та пологах, допомоги безробітним, а також виплат шахтарям-інвалідам та постраждалим на виробництві і членам їхніх сімей.

Окрема увага була присвячена питанню створення пунктів обігріву. Як зазначив Вадим Дмитрович, на теренах краю визначені усі місця для створенні таких пунктів. «Обов’язковим є створення таких пунктів на базі центральної районної лікарні у кожному районі. Додатково за потребою з настанням більш холодної погоди створюватимуся мобільні пункти обігріву. Також до цього процесу долучатимуться ФАПи» – зазначив посадовець.

Сфокусував увагу Вадим Дмитрович і на надзвичайно актуальному питанні підвищення пенсій. Перший заступник голови адміністрації зазначив, що уже проведено перерахунок розмірів пенсійних виплат. Наразі ж, за 11 місяців поточного року, на Хмельниччині пенсійних виплат здійснено на суму близько 6,2 млрд грн., що на 445 млн грн. більше від відповідного періоду минулого року.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ