Чернівецькі правоохоронці обговорили з учнями права людини

Чернівецькі правоохоронці обговорили з учнями права людини

17.12.13 11:07 0 732
У рамках «Всеукраїнського тижня права» міліціонери та «юні помічники правоохоронців» провели позаурочний захід із учнями Чернівецького професійного ліцею сфери послуг на тему: «Права людини починаються з прав дитини».

До спільної зустрічі учасники заходу підійшли творчо. Спочатку юні помічники загону та учні ліцею розповіли про історію створення прав людини та дитини, проаналізували дотримання Конвенції прав дитини у реальному житті, декламували вірші, ставили сценки про дотримання основних прав та переглянули відеоролик «Права людини».

У ході зустрічі також розглянули підсумки бліц-опитування на теми: «Чи порушували коли-небудь твої права?» і «Що ти робив для того, аби захистити себе», яке напередодні провели учасники гуртка «Юридична грамотність» спільно із правоохоронцями. Результати опитування показали, що учні знають свої права та вміють їх захищати.

Крім цього, учасники заходу усім дорослим презентували «Пам’ятки для дорослих» про те, як поводитись з дітьми.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей Першотравневого РВ УМВС області у свою чергу розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх у разі скоєння протиправних дій.

Аби наочно показати дітям, які наслідки можуть бути у разі скоєння злочинів, а також як дотримуються прав людини у слідчому ізоляторі, правоохоронці для учнів організували екскурсію до Чернівецького СІЗО.

Під час екскурсії ліцеїсти ознайомились із порядком і умовами утримання осіб, які перебувають під вартою та оглянули територію режимного закладу.

На завершені зустрічі учні мали змогу отримати відповіді на запитання, які їх цікавили. А від побаченої екскурсії ліцеїсти зробили висновки, що краще до такого закладу не потрапляти.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: подяка!
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ